3 il için şiddetli yağış... AFAD teyakkuza geçti!

AFAD Zonguldak Kastamonu Bartın

AFAD; Bartın, Kastamonu ve Zonguldak’ta beklenen şiddetli yağış nedeniyle teyakkuza geçti. Bartın'da sel hayatı felç etti, 6 ev boşaltıldı. Kastamonu’da dereler taştı, Şenpazar-Cide yolu yeniden çöktü. Zonguldak'ta ise heyelan araçları dereye devirdi.

Bartın, Kastamonu ve Zonguldak’ta şiddetli yağış etkili oluyor. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan(AFAD) yapılan açıklamada, söz konusu illerde İl AFAD Yönetim Merkezleri'nin teyakkuza geçtiği belirtildi. Vatandaşların sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca, dere yatakları ile taşkın tehlikesi olan bölgelerden uzak durulması konusunda uyarı geldi.

Yoğun yağış nedeniyle camilerden ve belediye hoparlörlerinden anons yapıldı.

BARTIN-KARABÜK YOLUNDA ULAŞIM TEK ŞERİTTEN SAĞLANIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında Batı Karadeniz'de yağış başladı. Yağış, sabah saatlerinde Bartın'da da etkili oldu. Bölgedeki birçok noktada yaka seli oluştu.

Bartın-Karabük kara yolunun Potbaşı mevkiinde yolun tamamı sularla kaplandı. Sürücüler araçlarıyla suların içinde güçlükle ilerledi. Muratbey mevkiinde ise yol tek şeride düşürüldü. Ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor.

3 il için şiddetli yağış... AFAD teyakkuza geçti! - Resim : 2

 6 EV BOŞALTILDI

Bölgedeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Epçiler köyünde dere yatağının taşması sonucu 6 evin zemininde hasar oluştu. Evler yıkılma riskine karşı tahliye edildi.

Belediye ve Özel İdare ekiplerince yaka seli ve taşkın ihbarı yapılan bölgelerde çalışma başlatıldı.

KASTAMONU'DA ŞENPAZAR-CİDE YOLU YENİDEN ÇÖKTÜ

Yoğun yağış nedeniyle Kastamonu’da dereler taştı, Şenpazar-Cide yolu yeniden çöktü. Şenpazar ve Cide'ye batı tarafından ulaşım sağlanamıyor.

3 il için şiddetli yağış... AFAD teyakkuza geçti! - Resim : 3

Kastamonu’da iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle, Şenpazar ve Cide ilçelerine giden yol dün yıkılmıştı.

Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda yol, dün 22.00 sıralarında yeniden açıldı. Ancak bugün sabah saatlerinde tekrar etkisini gösteren yağışla birlikte yol yeniden yıkıldı.

Şenpazar ve Cide'ye batı tarafından ulaşım sağlanamıyor.

Yağışlar Sada Deresi’nin debisini yükseltti. Bu sebeple birçok noktada hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yağışların etkisinin azalmasını ve derenin debisinin düşmesini bekliyor.

ZONGULDAK'TA HEYELAN ARAÇLARI DEREYE DEVİRDİ

Zonguldak'ta etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle dere taştı, iş yerleri su altında kaldı. Şiddetli yağış heyelanı da beraberinde getirdi. Araçlar, toprak kaymasıyla dereye devrildi.
Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak nedeniyle Çaydamar Deresi taştı.

3 il için şiddetli yağış... AFAD teyakkuza geçti! - Resim : 4

Çaydamar Mahallesi'nde dere kenarındaki bir otoparkın istinat duvarı heyelan nedeniyle yıkıldı. Toprak kaymasıyla birlikte otoparktaki bazı araçlar dereye devrilerek, su içinde kaldı. Bölgede alınan önlemlerin ardından devrilme riski bulunan bazı araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, bazı işletmeler de önlem amaçlı tahliye edildi. Ekipler, araçların dereden çıkartılması için çalışma başlattı.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD Bartın Kastamonu zonguldak