29 ilde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-20" operasyonu! 108 kişi yakalandı

AA
Gündem haberleri FETÖ Asayiş Ali Yerlikaya
29 ilde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-20" operasyonu! 108 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, FETÖ'ye yönelik 29 ilde düzenlenen "Kıskaç-20" operasyonlarında 108 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

FETÖ'ye yönelik 29 ilde düzenlenen "Kıskaç-20" operasyonlarında 108 şüphelinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

İŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı 'Kıskaç20' operasyonu kapsamında İstanbul'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları belirlenen 21 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 15 bin 500 avro, 610 dolar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İSTANBUL'DA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 29 ilde yapılan ve 108 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında İstanbul'da 21 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı 'Kıskaç20' operasyonu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın 04 Temmuz 2024 tarihinde açıklamış olduğu “KISKAÇ20" operasyonları kapsamında; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarda; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları HTS ve ankesör kayıtları ile tespit edilen şahıslara yönelik toplam 28 farklı adrese 03.07.2024 tarihi saat 05.00 itibariyle eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, 21 şahıs yakalanmıştır. Gerçekleştirilen operasyonda; 15.500 avro, 610 dolar para, çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan şahıslara yönelik tahkikat işlemleri devam etmektedir" denildi.

DETAYLAR

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesindeki çalışmalar sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta operasyonlar düzenlendi.

Şüphelilerin, örgütün sözde "emniyet mahrem", "askeri mahrem" ve "güncel" yapılanmaları içerisinde faaliyette bulundukları belirlendi.

Örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları saptanan zanlıların, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.