28 Şubat hükümlüsü eski orgeneral Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi

Gündem haberleri İzmir
28 Şubat hükümlüsü eski orgeneral Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve İzmir'de cezaevinde bulunan eski orgeneral Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

28 Şubat davası hükümlüsü eski orgeneral Çevik Bir hakkında, sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, avukatları 83 yaşındaki Bir'in sağlık sorunları nedeniyle cezasının infazının geri bırakılması talebiyle savcılığa başvurdu.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığının, müebbet hapis cezası alan Bir'in "hayatını yalnız idame ettiremeyeceği" raporunun ardından İzmir 1 No'lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan da "hükümlünün cezasının sağlık nedeni ile geri bırakılmasının toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı kanaatine varıldığı" yönünde görüş bildirildi. Çevik Bir, akşam saatlerinde cezaevinden çıktı.

28 Şubat hükümlüsü eski orgeneral Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi - Resim : 1

"BÖYLE GÜZEL ŞEYLERİN PEŞİNDE OLUN"

Cezaevi önüne gelen yakınları ile kısa bir süre sohbet eden Bir, tahliyenin ardından hatıra fotoğrafları çektirdi. Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, “Böyle güzel şeylerin her zaman peşinde olun. Teşekkür ederim” dedi. Kız kardeşi Güleren Bir Pişpişoğlu ise, “Keşke daha önce sağlığı yerindeyken tahliye olsaydı ama yine de çok mutluyuz” diye konuştu.

 

Kaynak: AA

28 şubat Çevik Bir