Bugün karantinaya alınan yerler

koronavirüs
Bugün karantinaya alınan yerler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok bölge için karantina kararı alınıyor. İşte 27 Nisan'da karantinaya alınan yerler ve karantina kararı kaldırılan bölgeler.

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde, aynı aileden 2 kişide koronavirüs teşhis edilmesi üzerine 2 mahalle karantinaya alındı.  

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Çeltikçi ilçemizde bir ailede iki Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ilçe merkezindeki Konak ve Cami Mahalleleri karantina altına alınmıştır" denildi.

MARDİN'DE 3 MAHALLE İÇİN KARANTİNA KARARI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, kırsal 3 mahallede 14 günlük karantina kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinin Girmeli, Tepeüstü ve Duruca mahallelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak, salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Meclis Kurulu kararıyla 14 gün boyunca istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışın yasaklandığı belirtildi.

Bu mahallelerde sağlık ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü de kaydedildi.

ORDU'DA KARANTİNAYA ALINAN YERLER

Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı Düğencili Mahallesi, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Akkuş ilçesine bağlı Düğencili Mahallesi'nde yapılan testler sonucu koronavirüs vakaları tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Akkuş İlçesi Düğencili Mahallesi'nde 27.04.2020 tarihi saat 00.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

KONYA'DA BİR MAHALLEDE KARANTİNA SONA ERDİ

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi'ndeki karantina uygulaması sonlandırıldı.

Bozkır Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 10 Nisan Cuma günü ortaya çıkan bir vakanın ardından mahallenin karantinaya alındığı hatırlatıldı.

Mahalledeki karantinanın bugün sona erdirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün itibarıyla mahallemizde birisi ölümle sonuçlanan toplam 16 vakamız mevcuttur. Tedavisi bitip evine dönen hastalarımız ile aynı evde birlikte kaldıkları ve temas halinde bulundukları tespit edilen kişilerin 14 günlük ev karantinası devam edecektir. Bu kişiler, sağlık personelimiz ve kolluk birimlerimiz tarafından titizlikle takip edilecektir."

Açıklamada, mahalle halkından ve tüm vatandaşlardan sürecin sonuna kadar tedbiri elden bırakmadan daha dikkatli hareket etmeleri istendi.  

GİRESUN'DA BİR KÖYDE KARANTİNA SONA ERİYOR

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Kutluca köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.

Çamoluk Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Kutluca köyü için İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisince 11 Nisan gece yarısından itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar uygulanmasına karar verilen karantina tedbirinin, 27 Nisan saat 00.01 itibarıyla sona ereceği belirtildi.

KARANTİNAYA ALINAN YERLER

İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan yerlerle ilgili açıklama yapıldı.

"Tüm ülke genelinde gerektiğinde Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığında umumi hıfzıssıhha kurullarınca yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır. Bugün (dün) saat 20.00 itibarı ile 51 ilimizdeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra olmak üzere toplam 162 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 222.921'dir. Öte yandan 44 ilde, 177 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırılmıştır. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tüm bu tedbirler sonuç vermeye başlamıştır, ancak bu sonuçlar asla rehavete neden olmamalıdır. Tehlike henüz geçmiş değildir"

koronavirüs koronavirüs karantinası karantinaya alınan yerler