LGS'de çıkan tüm sorular ve yanıtları Haber Global'de

LGS'de çıkan tüm sorular ve yanıtları Haber Global'de

1 milyon 600 bin öğrencinin ter döktüğü LGS maratonu sona erdi. 2020 LGS kitapçığında çıkan tüm sorular ve ayrıntılı çözümleri uzmanların anlatımıyla Haber Global'de yanıtlandı. İşte bölüm bölüm sorular ve yanıtları

LGS heyecanı sona erdi. Öğrenciler sınavın ardından, sorulara verdikleri yanıtları ve çözümleri merak ediyor. LGS 2020 kitapçığında yer alan tüm sorular ve soruların çözümlü yanıtları, Haber Global'de yanıt buldu.

LGS 2020 TÜRKÇE SORU KİTAPÇIĞI VE UZMANLARLA DETAYLI ÇÖZÜM

2020 LGS'de 20 sorunun yer aldığı Türkçe bölümünde yer alan tüm sorular, Haber Global ekranlarında uzmanlarca detaylı olarak çözüldü. İşte LGS 2020'de çıkan tüm Türkçe soruları ve sebepleriyle doğru yanıtları...

LGS 2020 İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORU KİTAPÇIĞI VE DETAYLI ÇÖZÜM

LGS 2020 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soru kitapçığı ve detaylı çözümleri (Cevap Anahtarı) de LGS Özel programında yayınlandı. İşte 2020 LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük detaylı soru çözümü...

LGS 2020 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU KİTAPÇIĞI VE DETAYLI ÇÖZÜM

İşte LGS 2020'de çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ile tüm soruların uzman eşliğinde detaylı çözümleri.

LGS 2020 YABANCI DİL SORU KİTAPÇIĞI VE DETAYLI ÇÖZÜMLÜ CEVAP ANAHTARI

Toplam 10 sorunun yer aldığı LGS 2020 Yabancı Dil sınavında sorulan tüm soruların kitapçığı ve detaylı çözümleriyle doğru yanıtları sadece ve sadece Haber Global ekranlarında.

LGS 2020 MATEMATİK SORU KİTAPÇIĞI VE DETAYLI ÇÖZÜMLERİYLE CEVAP ANAHTARI (İLK 10 SORU)

LGS Matematik bölümünde çıkan 20 soru ve uzmanların yorumlarıyla detaylı çözümü Haber Global'de yayınlandı. İşte 2020 LGS Matematik soru kitapçığı ve cevap anahtarı ve detaylı çözümler.

 (İKİNCİ 10 SORU)

"MATEMATİK DAHA ZORDU"


Haber Global'de soruları değerlendiren Nitelik Yayınları Ortaokul GYY Suat Karakaya, "Zorlu bir dönemi atlattılar. Sınav, her zaman bilene kolay, bilmeyene zordur. Milli Eğitimin başarı ile bu işin altından kalktığını düşünüyorum. Sınava giren öğrencilerim hemen dönüş yaptılar. Matematikte zorlandıklarını ifade ettiler. Gençler için çok heyecanlı bir süreçti." açıklamasında bulundu.

Farklı uzmanlar da matematik testlerinin işlem yoğunluğu bol olan sorulardan oluştuğunun altını çizdi. 

Öte yandan, 2020 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarları MEB'in sitesinden de yayımlandı. İşte 2020 LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları...

LGS FEN BİLİMLERİ 2020 SORU KİTAPÇIĞI VE DETAYLI ÇÖZÜMLERİYLE CEVAP ANAHTARI

LGS sınavında çıkan 20 adet Fen Bilimleri sorusunun uzman yorumlarıyla detaylı çözümü ve cevap anahtarı Haber Global'de yayınlandı.


LGS İNKILAP TARİHİ SORU KİTAPÇIĞI VE YANITLARI

2020 LGS FEN BİLİMLERİ SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

 2020 LGS MATEMATİK SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

 2020 LGS TÜRKÇE SORU KİTAPÇIĞI VE YANITLARI

2020 YABANCI DİL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

2020 LGS DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

SINAVDAN NOTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 milyon 600 bin öğrenci için hazırlıkların gerçekleştirildiği sınav, 8. sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımları esas alınarak yapıldı.  

 

Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Birinci oturum saat 10.45'te sona erdi.

 

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi.

2020 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona erdi. Öğrenciler sınav kitapçıklarını 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alabilecek. Sonuçlar ise 16 Temmuz’da açıklanacak.

 

Öğrenciler bu yıl sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Geçen yıl sınav yapılan okul sayısı 3 bin 873 iken Bakanlık, bu sene okul sayısını 18 bin 139'a, salon sayısını 59 bin 568'den 111 bin 918'e çıkardı.

 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

 

Sınav binalarına gelen öğrencilerin, okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı.

 

Maskesi olmayan öğrencilere maske dağıtıldı. Sınav binasına girişte el dezenfektanı kullanan öğrenciler, evrak kontrolü ve üst araması yapıldıktan sonra bekletilmeden salonlara alındı.

 

Sınav salonlarında öğrenci ve görevliler tıbbi maske kullandı. Sınav salonlarında yerlerine oturmaları ve diğer öğrencilerle aralarında sosyal mesafe sağlanmasının ardından isteyen öğrenciler, maskesini çıkardı. Sınavda, soru kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullandı.

LGS lgs sonuçları