Koronavirüs gölgesinde LGS sona erdi

8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda iki oturum da tamamlandı. LGS'de çıkacak tüm sorular ve çözümleri uzmanların anlatımıyla saat 15:00'te sadece Haber Global'de olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda iki oturum da sona erdi. İlk oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve süresi 75 dakika sürdü. Birinci oturumda öğrenciler, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, alanlarından sorular çözdü.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci oturum ise 11:30'da başladı. İkinci oturumda, matematik ve fen bilimleri olmak üzere 40 soru soruldu. MEB'den yapılan açıklamada, sınav kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alınabileceği duyuruldu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

ÇIKAN SORULAR VE AYRINTILI ÇÖZÜMLERİ HABER GLOBAL'DE

1 milyon 600 bin öğrencinin ter dökeceği sınavın ardından, LGS'de çıkacak tüm sorular ve ayrıntılı çözümleri uzmanların anlatımıyla sadece Haber Global'de olacak. Haber Global LGS özel yayını bugün saat 15.00'te başlayacak.

Koronavirüs gölgesinde LGS sona erdi - Resim : 1

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK VE SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN LGS MESAJI

Sınava girecek olan öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına göre içeri alındı.

Koronavirüs gölgesinde LGS sona erdi - Resim : 2

Koronavirüs gölgesinde LGS sona erdi - Resim : 3

ALINAN TEDBİRLER

Bu yılki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavda öğrenciler, öğrenim gördükleri okullarda sınava giriyor. Geçen yıl sınav yapılan okul sayısı 3 bin 873 iken bu yıl bu sayı 18 bin 139'a, salon sayısı 59 bin 568'den 111 bin 918'e çıkarıldı. Ayrıca, sosyal mesafeyi sağlayabilmek için güvenli alanlar oluşturuldu ve okular dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

LGS