2 kadın 1 saat arayla enkazdan böyle kurtarıldı

Elazığ'da dün akşam saatlerin 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok ev yıkıldı ve hasar gördü. Depremde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından iki kadın birer saat arayla sağ çıkarıldı.

Merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü.Mustafa Paşa Mahallesi'nde ise 50 metre arayla alt katları dükkan 5 katlı 2 bina da çöktü. Arama kurtarma ekipleri 50 metre arayla yıkılan 2 binanın birinde ses aldı. Aramaların 7. saatinde bir kadın enkazdan sağ olarak olarak kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, 1 saat sonra bir kadını daha sağ kurtardı. Depremden 7 ve 8 saat sonra enkazdan çıkarılan yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

Enkazda arama çalışmaları sürüyor.

ELAZIĞ'DAKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 1015 kişinin de yaralandığını bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında saat 07.50 itibarıyla bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 228 olduğu belirtildi. Elazığ şehir merkezinde 4 binanın yıkıldığı, AFAD ekiplerinin enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, Elazığ ile çevre illerde arama tarama çalışmalarının devam ettiği, yurtlarda kalanların da spor salonlarına alındığı aktarıldı.

Elazığ deprem son dakika deprem enkaz