18. İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

Gündem haberleri

Bu yıl 18.'si düzenlenen İstanbul Yarı Maratonunda koşu başladı. Tarihi Yarımada'nın eşsiz manzarası eşliğinde koşan sporculardan ipi kim göğüsledi? Son durumu Haber Global ekibi aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki İstanbul Yarı Maratonu koşuldu.

Yenikapı Miting Alanı önünden başlayan yarı maratonda atletler, Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ve Eminönü'nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü'nü geçti.

Galata Köprüsü bitiminden dönüş yapan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi ve Ayvansaray'ın ardından Haliç Köprüsü'ne varmadan Fatih ilçe sınırından ters istikamete yönelecek ve aynı sahil yolunu izleyerek yarışı Yenikapı Miting Alanı'nda yarışı tamamladılar.

ÖDÜLLER

18. İstanbul Yarı Maratonu'nda erkekler ve kadınlarda birinci olan atletlere onbeşer bin dolar para ödülü verilecek. Organizasyonu ikinci tamamlayanlar onar, üçüncüler de sekizer bin dolar ödül alacak.

Türk sporcular arasında ise maratonu birinci bitirenler yirmişer, ikinciler onbeşer, üçüncüler de onar bin lira para ödülünün sahibi olacak.

 

Parkur üzerindeki yollar, saat 13.30'da araç trafiğine açılacak.

Kaynak: Haber Global TV

İBB sporcular Yenikapı Miting Alanı kapalı yollar