17 Ağustos depremi sonrası Ekrem İmamoğlu'nun Gölcük'te kaydettiği görüntüler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'a gidip deprem bölgesinde incelemelerde bulunması sosyal medyada çok konuşulmuştu. Tartışmaların gölgesinde 1999 Marmara depremi sonrası Gölcük'e giden İmamoğlu'nun kaydettiği görüntüler paylaşıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı partililer, 25 Ocak'ta Elazığ'da deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Arama-kurtarma faaliyetlerine katılan, aralarında İBB ekiplerinin de bulunduğu görevlilerden bilgi alan İmamoğlu, onlara çalışmalarında başarılar diledi. Burada yaptığı açıklamada depremle ilgili bütün tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, "Hızlıca yol almalıyız, tedbirler almalıyız. Şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok. Gönül arzu ederdi ki evet deprem bir gerçek ama tek bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duymayalım. Ama ne yazık ki haberleri aldık, şu an da bekleyiş var. Umarım enkaz altındaki vatandaşlarımızı sağ bir şekilde kurtarırız. Arama kurtarma ekipleri burada gönül gönüle el ele hizmet ediyor." diye konuştu.

İMAMOĞLU DEPREM BÖLGESİNDE

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'a yaptığı ziyaret sosyal medyada çok konuşuldu. Kimi kullanıcılar İmamoğlu'nun bu ziyaretini sert şekilde eleştirirken kimi kullanıcılar da destek verdi.

"Ekrem İmamoğlu'nun deprem bölgesinde ne işi var?" diye eleştiriler devam ederken 1999 Marmara depremine ilişkin bir video yayınlandı. Videoyu çeken isim Ekrem İmamoğlu. Görüntülerde İmamoğlu'nun depremden hemen sonra bölgeye gittiği ve incelemelerde bulunduğu görülüyor. Depremzedelere yardımları ulaştıran İmamoğlu, depremzedelere İstanbul'dan geldiğini söylüyor. 

Ekrem İmamoğlu Elazığ deprem