Meteoroloji'den yeni uyarı: Günlerce sürecek!

Gündem haberleri
Meteoroloji'den yeni uyarı: Günlerce sürecek!

Meteoroloji'nin haftalık tahminlerine göre İstanbul'da pazar gününden itibaren sağanak yağış bekleniyor. Yağışların çarşamba gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada ise toz taşınımı ile çamur yağışı uyarısı verildi.

Havaların ısınmasıyla kış geride kaldı derken, Meteoroloji'den İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) haftalık hava tahmin raporuna göre 3 gün boyunca İstanbul'da sağanak yağmur yağışı etkili olacak.

Hava sıcaklığının hafta sonunda ülke genelinde artarak mevsim normalleri civarında devam edeceği, batı kesimlerde ise mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Bugün ülkenin güneydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkâri çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Meteoroloji'den yeni uyarı: Günlerce sürecek! - Resim : 1

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. MGM, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğunu da hatırlattı.

YENİ UYARI: YER YER TOZ SAVRULMASI, ÇAMUR YAĞMURU BEKLENİYOR

Türkiye'nin batı ve iç kesimlerine yarın Afrika üzerinden toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Afrika üzerinden toz taşınımı gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü iç ve kuzey kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte yer yer toz savrulması da bekleniyor.​​​​​​​ MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında; yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Marmara Bölgesi’nde toz taşınımının beklendiği kaydedildi. Yetkililer, toz taşınımı nedeniyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul hava durumu