15 Türk denizci nasıl kurtarıldı? Boden Denizcilik Şirketi Yöneticisi Neslihan Selman Haber Global'e anlattı

Nijerya

Nijerya'da korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı. Boden Denizcilik şirketinin yöneticisi Neslihan Selman, denizcilerin kurtarılma sürecini Haber Global'e anlattı.

Geminin bağlı olduğu Boden Denizcilik şirketinin yöneticisi Neslihan Selman, 15 Türk denizcinin kurtarılmasına ilişkin Haber Global'e özel açıklamalarda bulundu. Selman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bütün personelimizin sağlığı yerinde. Şu anda Nijerya'da yetkililerle birlikteler. Genel müdürümüz, kaptanla şahsen görüşme yaptı. Herkesin sağlığı yerinde.

15 TÜRK DENİZCİ NASIL KURTARILDI?

Bu konuyla ilgili çok fazla paylaşabileceğim ayrıntı yok. Dünyanın bu bölgesinde fidye nedeniyle kaçırmalar oluyor. Bunlar politik eylemler değil. Tamamen fidye için yapılan kaçırmalar. Bu görüşmelerin tamamı Hamburg'daki Borealis Maritime tarafından organize edilmiş profesyonel bir ekip tarafından yürütüldü.  Bu görüşmelerin başında da

Borealis Maritime'ın CEO'su şahsen bu görüşmeleri sürdürdü. Bizim için önemli olan bu görüşmelerin bitmiş, pozitif olarak neticelendirilmiş ve arkadaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüyor olması.

ANKARA BU SÜRECİN İÇİNDE MİYDİ?

Devlet yetkililerimiz bu konuda bize son derece yardımcı oldu. Gemi Nijerya'da kaçırıldıktan sonra üstünde kalan 3 personelimizle navigasyon cihazlarında ciddi hasarlarla Gabon'a kadar getirebildik gemiyi. Oradaki Gabon Büyükelçimiz, Nilüfer hanım son derece destek oldu. Burada bakanlık yetkilileri, gerek uçak bileti ayarlamaları gerek bürokratik işlemler konusunda bize her türlü kolaylığı sağladılar. 

NE OLMUŞTU?

Korsanların kanlı baskınında 19 personelden 15'i kaçırılmıştı. 3 personel ise gemide kalmıştı. 1 Azerbaycanlı denizci ise hayatını kaybetmişti. Geriye kalan 3 personel ise Gabon'da gemiyi limana yanaştırmıştı. Bu sürecin ardından şirket ile korsanlar arasında iletişim sağlanmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

korsanlar