15 kişinin öldüğü yangın gecesine ait tüyler ürperten yeni görüntüler ortaya çıktı!

HABER MERKEZİ
Diyarbakır Mardin Yangın

Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin hayatını kaybettiği, hayvanların da telef olduğu anız yangınından yeni görüntüler ortaya çıktı. İşte o tüyler ürperten anların yakından görüntüsü!

Diyarbakır ve Mardin illerinde 15 kişinin hayatını kaybettiği anız ve örtü yangınına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Tüyler ürperten görüntülerde, vatandaşların alevler arasında kalan koyunları kurtarmaya çalıştığı anlar yer aldı.

Yangın, 20 Haziran 2024 tarihinde saat 22.15 sıralarında Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde çıktı. Bölgede şiddetli rüzgarın olması hasebiyle yangın, ilçeye bağlı Yazçiçeği, Ağaçsever ve Bağacık ile Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ve Yetkinler mahallelerine sıçradı.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 924 HAYVAN TELEF OLDU 

Yangında Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Bugdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli, Fadıl Demir ve Zekiye Erdenli hayatını kaybetti. Yanı sıra Diyarbakır'da 7 bin 900 dekar tarım alanı yanarken, 924 küçükbaş hayvan telef oldu.

TÜYLER ÜRPERTEN YENİ GÖRÜNTÜLER

Yangın gecesi vatandaşların alevler içerisinde çektiği görüntülerde koyunları uzaklaştırmaya çalıştığı görülürken, geceyi kızıla boyayan dehşet anları telefon kamerasıyla kaydedildi.