120 nüfuslu köy, kaya düşme riskiyle karşı karşıya: "10 şiddetinde deprem olur"

AFYONKARAHİSAR/İHA
afyonkarahisar Gündem haberleri

Afyonkarahisar’da 120 nüfuslu Paşacık köyü sakinleri, bulundukları konum itibarıyla üzerlerine kaya düşme riskiyle karşı karşıya. Diken üstünde yaşayan vatandaşlar, evlerinin taşınmasını istiyor.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı 45 haneli ve 120 nüfuslu Paşacık köyünde kaya düşme riskiyle yaşam devam ediyor. 

Köyün yanı başındaki tepelerden büyük kaya kütlesinin yaşanabilecek bir durumda bir deprem sonucunda ya da kendi kaynağından koparak köye zarar verebilme tehlikesi artarak sürüyor.

Köyleri için bir an önce karar alınması gerektiğini dile getiren Muhtar Hüseyin Doğan Pamuk, "Köyümüz kayalardan dolayı ve dere yatağından dolayı risk altında. Köyümüz bu konuda afete maruz kalmış ve 1983 yılında da sel baskını yaşanmış ve bir afet olmuştur. Bu konuda bize destek gösteren Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak ve AFAD İl Müdürümüz Mehmet Buldan’a çok teşekkür ederim köyüm ve kendi adıma. Köyde sıkıntılı bir durum var dere yatağından dolayı ve taşkınların kayalar kırılıyor hani düşme riski fazla. Kayaların hepsinin düşmesi sonucu Allah muhafaza 10 şiddetinde deprem olur yani. Çünkü çok büyük kayalıklar var. Köyümüzün nüfusu 45 hane 120 kişi yaşıyor şu anda" dedi.

Öte yandan, köy için AFAD Başkanlığının başlattığı inceleme çalışmaları ise devam ediyor.