100 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen Kıvanç-Beril Talu çiftine yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Gündem haberleri Magazin Haberleri İstanbul
100 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen Kıvanç-Beril Talu çiftine yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Çok sayıda kişiyi kandırarak toplamda 100 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gündeme gelen Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Talu çifti hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı getirildi.

100 milyon liralık vurgun iddialarıyla tepkilerin odağında olan Talu çiftine yurt dışı yasağı geldi.

Sosyal medyara tanınan Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun reklam bütçesine yatırım yapanlara yüksek kar vaat ederek çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilmişti. Talu çiftinin 100 milyon liralık dolandırıcılığın ardından yurt dışına kaçtığı da öne sürüldü.

Talu çifti tarafından dolandırıldığını söyleyenler ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek şikâyette bulundu. Şikayetler üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Talu çiftiyle ilgili şikâyet dilekçeleri adliyeye gelmeye devam ediyor. 

Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı yurt dışı çıkış yasağı talep etti. Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği Talu Çifti hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verdi. 

POLAT ÇİFTİ DE YAKIN MERCEKTE

Lüks yaşantısını her fırsatta gözler önüne seren Dilan Polat'ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrası ortaya atılan iddiaların ardından MASAK çiftin tüm mal varlığıyla ilgili rapor hazırladı.

Raporun ardından çiftin tüm mal varlıklarına el konularak çift hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken bu sabah vergi müfettişlerinin talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Polat çiftine ait 15 şirkette arama yapılması yönünde karar çıkarıldı.

CEP TELEFONLARINA DA EL KONULACAK

Söz konusu kararın resmi belgede sahtecilik, suç islemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununu uygulamama suçlarından alındığı ortaya çıktı.

Öte yandan arama kararının Polat çiftinin dijital materyallerini de kapsadığı dolayısıyla çiftin telefonlarına da el konulacağı öğrenildi.

 

Kaynak: DHA