10. günde mucizenin mucizesi: Anne ve iki çocuğu 228. saatte kurtarıldı

Kahramanmaraş Depremi

Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin üzerinden 10 gün geçti. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş 222. saatte ve 227. saatte iki kişi enkazdan kurtarıldı. Hatay'da ise anne ve iki çocuğu depremin 228. saatinde sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından günler geçti.

Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

 Ekipler, gece gündüz demeden mucize için beton yığınlarını kazıyor. Depremden 10 gün sonra enkaz altından mucize haberleri gelmeye devam ediyor.

228. SAATTE 3 MUCİZE BİRDEN

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Oymak Sokak'ta depremde yıkılan Uğur Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan arama kurtarma ekipleri, bir kadın ve iki çocuğa ulaştı.

İsminin Ela olduğu öğrenilen anne ve iki çocuğu ekiplerin çalışmasıyla depremin 228. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Anne ve çocukları ambulansla hastaneye kaldırıldı.

10. günde mucizenin mucizesi: Anne ve iki çocuğu 228. saatte kurtarıldı - Resim : 1

CEMİLE TEYZE 227. SAATTE ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş’ta Kalkan Apartmanının enkazından 74 yaşındaki Cemile Kekeç, depremin 10. gününde 227. saatte sağ olarak çıkarıldı.

Kekeç, uzun uğraşlar sonucunda enkazın altından çıkarılarak ambulansla hastaneye sevk edilirken, kurtarma ekipleri birbirlerine sarılarak bir can daha kurtarmanın sevincini yaşadı.

ENKAZ ALTINDA 222 SAAT DAYANDI

Kahramanmaraş'ta bir kadın depremden 222 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.  Hayrullah Mahallesi'nde arama kurtarma çalışması yapan ekipler, imdat sesi üzerine Özdemirler Apartmanı enkazına yöneldi. Ekipler Meryem İmamoğlu’nun hayatta olduğunu belirledi ve temasa geçti. Bunun üzerine de zamanla yarış başladı.

Ekiplerin çalışmaları sonucu 222. saatte 42 yaşındaki Melike İmamoğlu kurtarıldı. İmamoğlu, ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerine teslim edildi.

Ambulansa alınan, ardından da helikopterle Adana'ya sevk edilen İmamoğlu, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, gazetecilere, Melike İmamoğlu'nu yoğun bakım servisine aldıklarını söyledi. Gerekli tahlillerinin ve görüntüleme işlemlerinin yapıldığını anlatan Gündüz, "Şu anda görünen omurga ya da kemik kırığı yok. Beyin ve göğüsle ilgili bazı bilgisayarlı filmler çekildi, onları değerlendireceğiz. Bilinci açık, kendisiyle konuştum. Çok şükür, nefes alışverişleri düzenli. Solunum cihazına da ihtiyacı yok." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Kahramanmaraş depremi Enkaz altında kalanlar arama kurtarma çalışmaları