Hırvatistan İspanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020
Hırvatistan İspanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020'de son 16 turunda Hırvatistan ile İspanya karşı karşıya geliyor. Peki çeyrek finale çıkacak takımı belli edecek karşılaşma saat kaçta başlayacak ve hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak. Hırvatistan İspanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020'de son 16 turunda Hırvatistan İspanya karşı karşıya geliyor. Saat 22:00'da başlayan müsabaka TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanıyor. Hırvatistan İspanya maçı canlı izle. 

EURO 2020'de son 16 turunda Hırvatistan ile İspanya milli takımları kritik maçta karşı karşıya geliyor. 

Saat 19:00'da başlayan müsabaka Danimarka'da Parken Stadı'nda oynanıyor. Müsabakanın hakemi ise Cüneyt Çakır.

Hırvatistan grupta İngiltere'ye 1-0 yenildikten sonra Çekya ile 1-1 berabere kaldı. Son maçta İskoçya'yı 3-1 yenen Hırvatistan gruptan çıktı. İspanya ise ilk iki maçta İsveç ile 0-0 Polonya ile ise 1-1  berabere kaldı. Son maçında Slovakya'yı 5-0 yenerek gruptan çıktı. 

İki takım arasında oynanan son maçı Hırvatistan 2 kazanmıştı.

Hırvatistan İspanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

Hırvatistan ile İspanya arasında oynanan karşılaşma saat 19:00'da başladı ve TRT 1 kanalından şifresiz ve canlı olarak izlenebiliyor.

Hırvatistan vs. İspanya

İspanya ile en son 2018/19 Uluslar Ligi'nde eşleşen Hırvatistan, o turnuvadaki iki maçtan birini kazanmış ancak diğer karşılaşmada ülke tarihinin en farklı mağlubiyetini almıştı (0-6).

Hırvatistan ile İspanya arasında oynanan iki Avrupa Şampiyonası maçında taraflar birer galibiyet aldı (2012'de İspanya & 2016'da Hırvatistan).

Boy gösterdiği son iki büyük turnuvaya (Euro 2016 & 2018 Dünya Kupası) da son 16 turunda veda eden İspanya, Euro 2000'den bu yana üst üste üç kez bu aşamada elenmedi.

Altıncı kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda dördüncü kez gruptan çıkan Hırvatistan, daha önce bunu başardığı üç turnuvaya da ilk eleme maçında veda etti (1996 ve 2008'de çeyrek final & 2016'da son 16).

Euro 2020'nin grup aşamasında en fazla gol beklentisi yakalayan takım olan İspanya (8.8 xG), buna karşılık İskoçya'nın (1 gol & 4 xG; -3) ardından gol beklentisinin negatif anlamda en uzağında kalan takım konumunda (6 gol; -2.8). Bu aşamada yakaladığı gol beklentisine göre en düşük performansı sergileyen iki oyuncu da İspanya forması giyiyor: Gerard Moreno (2.1 xG & 0 gol) ve Alvaro Morata (2.9 xG & 1 gol).

2018 Dünya Kupası'ndan bu yana büyük turnuvalarda çıktığı 10 maçın sadece birinde gol atamayan Hırvatistan, bu süreçte yakaladığı 13.6 gol beklentisinden (xG) 18 gol çıkarmayı başardı (+4.4). Balkan ülkesi, İskoçya'ya rakip olduğu son maçta 1 gol beklentisine karşılık 3 gol kaydederek grup aşamasında iki değer arasında pozitif anlamda en büyük farkı yakalayan takım oldu.

Euro 2020'nin geride kalan bölümünde en fazla pas dizisine pres uygulayan takım konumundaki İspanya (60), aynı zamanda defansif aksiyon başına rakiplerine en az pas izni veren ekip (8).

Hırvatistan formasıyla çıktığı son beş büyük turnuva maçında altı golde pay sahibi olan Ivan Perisic (4 gol & 2 asist), büyük turnuvalarda en fazla gol atan Hırvat oyuncu olmak için sahaya çıkıyor (9; Davor Suker ile eşit).

Euro 2020'nin geride kalan bölümünde altı gol atan İspanya, bunların ikisini rakiplerinin kendi kalesine attığı gollerle bulurken, diğer dört gol dört farklı oyuncudan geldi. Boğalar, bu süreçte hiçbir oyuncusu 2+ gol sevinci yaşamadan fileleri en fazla havalandıran takım konumunda.

Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç Hırvat oyuncu unvanına sahip olan Luka Modric (22 yaş 273 gün vs Avusturya), görev yaptığı son maçta İskoçya filelerini havalandırarak bunu başaran en yaşlı Hırvatistan oyuncusu da oldu (35 yaş 286 gün). Modric (38 yaş 292 gün), bu karşılaşmada gol sevinci yaşaması halinde üst üste iki Avrupa Şampiyonası maçında gol atan en yaşlı ikinci oyuncu olacak (Cristiano Ronaldo'nun ardından).

Hırvatistan İspanya maçı saat kaçta hangi kanalda? trt 1 izle trt euro 2020 Hırvatistan İspanya maçı canlı izle Hırvatistan İspanya maçı hangi kanalda trt 4k izle TRT Spor izle