Vincenzo Montella: "Arda Güler sakatlık riskini göze alarak sahaya çıktı"

HABER MERKEZİ
A Milli Takım Vincenzo Montella EURO 2024
Vincenzo Montella: "Arda Güler sakatlık riskini göze alarak sahaya çıktı"
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada Arda Güler'in maçın 2. yarısında sakatlık riskini göze alarak oyuna girdiğini söyledi.

EURO 2024 F Grubu'nda oynanan maçta A Milli Takım, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Montella kadrodaki bütün futbolcularla arasının iyi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bütün futbolcularla ilişkimiz muazzam seviyede. Arda Güler ve diğer futbolcular da aynı şekilde. Art niyetli spekülasyonlara yer vermemeliyiz çünkü istişare yapılarak bazı kararlar alınıyor.

Arda ile ilgili bir ekleme yapmak istiyorum. Ekibimiz gerçekten bütün olmuş durumda. Bütün oyuncularla ilişkim çok iyi. Arda çok iyi, çok zeki bir oyuncu. Gerçekten tutkuyla oynayan bir oyuncu. Ama sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıktı.

İlk yarının sonunda konuştuk. O yüzden spekülasyon ve kötü niyet çok istediğimiz bir şey değil. O yüzden çok iyi oyunculardan oluşan bir takımın da canını sıkmak istemem. Bugün bu maçı analiz ediyoruz, yarından itibaren Çekya maçını düşünürüz."

Bu maç dışında diğer karşılaşmalarda da zorluklar yaşadıklarını belirten İtalyan teknik direktör, "Geçtiğimiz maçta da zorluklar yaşadık. Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz.

"AYNI OYUNCULARLA SAHAYA ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmını peş peşe 2 maç oynayamaya alışık değil. 4 günde 1 maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Teknik ve taktik açısından 1 değişiklik yaptık. Kenan ile Kerem değişti" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR FUTBOLDA BAZEN OLUYOR"

Samet Akaydın’in kendi kalesine attığı golün sorulması üzerine ise Montella, “İletişimsizlik oldu. Bunlar futbolda bazen oluyor. Maalesef bugün bizim başımıza geldi. Benim teknik direktörlüğünü yaptığım ekibin başına geldi. Bazen başka ekiplerin de başına geliyor” diye cevap verdi.