Türkiye, Avusturya maçına yüzde 99 ihtimalle bu 11'le çıkacak

Haber Merkezi
A Milli Takım Milli Takım EURO 2024 futbol Avusturya Vincenzo Montella
Türkiye, Avusturya maçına yüzde 99 ihtimalle bu 11'le çıkacak
Fotoğraf: DepoPhotos

Beklenen gün geldi, çattı. UEFA EURO 2024 son 16 turunda Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın'ın sarı kart cezaları nedeniyle oynayamayacağı maçta Montella şu ana kadar sahaya sürdüğünden farklı bir 11'le oynayacak.

Montella'nın kalede Mert Günok'a yer vermesi bekleniyor. Defansın ortasında ise cezası biten Abdülkadir Bardakçı'nın yanı sıra Merih Demiral'ın görev yapması bekleniyor.

Beklerde Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür'le yola devam edecek olan Montella, Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda orta sahayı İsmail Yüksek, Kaan Ayhan ve Arda Güler'den oluşturacak. Kanat hücumcuları ise Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz olacak. Montella bu turnuvada bir ilki gerçekleştirerek maça santrforla çıkacak. Tercihi ise Çekya maçında gol atan Cenk Tosun.

Montella'nın bu 11'inde tam 5 oyuncunun sarı kartı bulunuyor. Bu oyuncular bir kart daha görürlerse olası çeyrek finalde görev yapamayacak. Bu isimler Arda Güler, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Kenan Yıldız, Mert Müldür.

Öte yandan yedeklerdeki Zeki Çelik, Salih Özcan, Uğurcan Çakır ve Orkun Kökçü de aynı tehlikeyle karşı karşıya.

Karşı tarafta ise Avusturya'da tek eksik Wimmer. Ralf Rangnick'in Türkiye karşısına Pentz, Danso, Lienhart, Mwene, Posch, Grillitsch, Seiwald, Baumgartner, Laimer, Sabitzer ve Gregoritsch 11'iyle çıkması bekleniyor. Avusturya'da da yedeklerle birlikte tam 7 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.