Samet Akaydın: "O an kalbim durdu"

HABER MERKEZİ
EURO 2024 A Milli Takım Gürcistan
Samet Akaydın: "O an kalbim durdu"
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Takım'ın Gürcistan'ı 3-1 yendiği maçın duraklama anlarında kritik bir müdahale yaparak rakibine gol izni vermeyen Samet Akaydın, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Takım, şampiyonaya galibiyetle başladı.

Türkiye, 6. kez katıldığı Avrupa şampiyonalarına ilk kez puan ve galibiyetle başladı.

Müsabakanın duraklama anlarında kritik bir müdahele yaparak Gürcistan'ın skoru dengelemesine izin vermeyen Samet Akaydın, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Akaydın, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"İnanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız bize inanılmaz destek verdi. Kendimizi evimizde hissettik. Gerçekten çok iyi hazırlanmıştık. Ne kadar zor geçeceğini biliyorduk. Her zaman her gün konuştuk, toplantı yaptık, ne kadar önemli bir maç olduğunu vurguladık. Aile gibi olduk.

"MAÇI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORDUK"

Maçı kazanacağımıza inanıyorduk. Özgüvenimiz arttı. Bu sevinci bu geceden sonra unutup Portekiz maçına odaklanacağız. Sadece bir maç kazandık. Gruptan çıkana kadar konsantrasyon devam edecek. Son saniyede kalbim biraz durdu. Çok korktuk. Allahımıza şükürler olsun, üstesinden geldik. İnşallah gruptan çıkarız. Ülke olarak her şeyi hak ediyoruz."