Marca'dan ilginç bir Türkiye incelemesi: Saha içindeki dizilişi fark etmek zor!

Haber Merkezi
Milli Takım A Milli Takım EURO 2024 Arda Güler Hakan Çalhanoğlu Vincenzo Montella
Marca'dan ilginç bir Türkiye incelemesi: Saha içindeki dizilişi fark etmek zor!

İspanyol Marca gazetesi EURO 2024'e katılan 24 ülkeyi analiz ederken Türkiye'nin saha içindeki dizilişini fark etmenin zor olduğuna dikkat çekti.

Marca'da yer alan incelemede Vincenzo Montella'nın akıcı atak ve hızlı geçiş oyununa odaklanan uyarlanabilir bir oyun tarzıyla tanındığını belirtti. Türkiye'nin esnek bir taktiği olduğu için formasyonunun fark edilemediği belirtilirken milli takımımızın sahada 4-1-4-1, 4-2-3-2 ve 4-4-2 arasında geçiş yaptığı yazıldı.

Oyunun beklerle başladığı, kısa ve hızlı pasların tercih edildiği vurgulanan haberde Türkiye'nin topu kaybettikten sonra olabildiğince çabuk geri kazanmak için yoğun baskı uyguladığı da belirtiliyor.

Milli takımın avantajları olarak oyunu çözme yeteneğine sahip çok sayıda oyuncusunun bulunması öne çıkarılırken Arda Güler'in İspanya'da yaptığı gibi birkaç dakika için her şeyi değiştirebileceğine dikkat çekildi. Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız ve Orkun Kökçü'nün de takımın kilit oyuncuları olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin EURO 2024 elemelerinde en genç ilk 11'e sahip olduğunu bunun da tecrübe açısından dezavantaja dönüşebileceği uyarısında da bulunuldu.

Türk milli takımında izlenmesi gereken ana karakterin Hakan Çalhanoğlu olduğunun altı çizildi.