Mannschaft'ın ilk göçmen kökenli kaptanı İlkay Gündoğan'dan Alman halkına açık mektup

Haber Merkezi
EURO 2024 Almanya
Mannschaft'ın ilk göçmen kökenli kaptanı İlkay Gündoğan'dan Alman halkına açık mektup
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya milli takımı kaptanı İlkay Gündoğan, EURO 2024'ün başlayacağı gün Alman halkına açık bir mektup yazdı. Mektup, Bild gazetesinde yayınlandı.

Oldukça duygusal olan mektupta Gündoğan şunları yazdı:

"Sevgili taraftarlar

Bu akşamki maç benim için bir hayalin gerçekleşmesinden çok daha fazlası: Milli takımımı uluslararası bir turnuvada kaptan olarak sahaya çıkarmak Bunu düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor.

Takım olarak yolumuzun son yıllarda zor ve aksiliklerle dolu olması gibi, ben de Milli Takım formasıyla zorlu bir kariyer geçirdim. Almanya'yı büyük bir turnuvada göçmen kökenli ilk kaptan olarak sahaya çıkarmaktan gurur duyuyorum.

Pek çok farklı kültürden ve ülkeden oluşan özel bir ekibe liderlik ediyorum. Bizi, 2024'te Alman takımı olarak güçlü kılacak faktörler tam olarak bunlar: Çeşitlilik ve farklı kültürlerin etkisi. Geçmişte öğrenebildiğimiz ve hissedebildiğimiz şey futbolun insanları birleştirme gücüne sahip olduğuydu.

Giderek daha fazla cephenin inşa edildiği bir zamanda yaşıyoruz. Artık insanlar birbirini dinlemiyor. Toplumumuzda bir bölünme var. Ekip olarak önümüzdeki 4 hafta içinde ülkemizi daha da yakınlaştırmak, daha fazla birliğin geri getirilmesine katkıda bulunmak, böylece insanların milli takımlarıyla gurur duymasını ve güzel ülkemize gelecek milyonlarca misafirle daha yakınlaşmaya devam etmesini istiyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde ülkeye açıklık, saygı ve dostlukla yaklaşacağız. Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz.

Ancak sonunda şampiyonluğu kazanamasak bile yine de iyi bir turnuva olabilir. Tıpkı 2006'da olduğu gibi 15 yaşımdayken taraftar olarak katılmıştım. Üçüncü bitirmemize rağmen bir yaz masalını kutlamıştık.

Bazı takımların biraz daha istikrarlı olduğunu ve bizden daha hazırlıklı geldiklerini açıkça söylememiz gerekiyor. Ancak taraftarlarımızın muhteşem desteğiyle bu Avrupa şampiyonluğunu evimizde pek çok düzeyde kazanabiliriz. İyi ev sahipleri olarak, kozmopolit bir toplum olarak birlikte hayalimizi gerçekleştirmemize yardımcı olun!"