Korkunç İngiltere'den Cristiano Ronaldo'nun öfke nöbetlerine EURO 2024'ün kazananları ve kaybedenleri

Haber Merkezi
EURO 2024 İspanya Cristiano Ronaldo futbol
Korkunç İngiltere'den Cristiano Ronaldo'nun öfke nöbetlerine EURO 2024'ün kazananları ve kaybedenleri
Reuters

EURO 2024'te grup aşaması tamamlanırken 13 gün boyunca inanılmaz dramalar yaşandı, harika goller atıldı.

Beklenmedik şeyler de oldu. Hırvatistan yürek parçalayıcı bir şekilde elendi. Gürcistan ilk kez katıldığı turnuvada gruptan çıktı. Avusturya, ölüm grubunu lider bitirdi.

İspanya performansıyla öne çıkan takım olurken İngiltere kaybetmemesine rağmen futboluya hayal kırıklığı yarattı. Fransa ise beklentilerin altındaydı. Ayrıca Avrupa futbol şampiyonları tarihinde ilk kez bir grupta 4 takım da aynı puanla grubu tamamladı.

Şimdi gelelim kazananlara ve kaybedenlere...

KAZANANLAR

Xherdan Shaqiri: İskoçya'ya attığı golle son 3 Avrupa Şampiyonası ve son 3 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu olarak tarihe geçti. Shaqiri uluslararası turnuvalarda şu ana kadar 10 gol attı. Rooney, Raul, İbrahimovic gibi isimleri geride bıraktı.

İspanya: Grup aşamasında rakiplerini futbollarıyla ezip geçtiler. Sadece 5 golde kalmaları ise savurganlıkla açıklanabilir. Şu ana kadar turnuvanın en etkileyici takımı onlar. Lamine Yamal ve Nico Williams hücumda, Fabian Ruiz ve Rodri orta sahada parladı. Son maçta sahaya sürülen yedeklerden oluşan takım bile çok etkiliydi.

Christian Eriksen: Son Avrupa şampiyonasında Finlandiya maçında ölümden dönen Christian Eriksen'i EURO 2024'te izliyor olmak bile onu kazanan yapıyor. Grupta oynadıkları 3 maçın ikisinde maçın oyuncusu ödülünü kazandı. Gruplarda 13 kez gol şansı yaratarak turnuva tarihine geçti.

N'Golo Kante: Fransa pek de bekleneni veremeyip gruptan ikinci çıkarken N'Golo Kante'nin dönüşünü izliyoruz. Orta saha oyuncu 2 yıldır uzak kaldığı milli takımla EURO 2024'te tüm fiziksel yeteneklerini geri kazandığını dünya aleme gösteriyor. 2 kez maçın oyuncusu ödülünü aldı.

Ralf Rangnick: Cristiano Ronaldo, Ralf Rangnick için "Bu adam teknik direktör bile değil" demişti. O Ralf Rangnick, Manchester United'da kendisine gereken saygıyı göstermeyen Ronaldo ve takım arkadaşlarına EURO 2024'te yazdığı hikayeyle yanıt veriyor. O harika bir teknik direktör. Avusturya'yı ölüm grubundan lider çıkardı. Üstelik bunu pozitif futbolla yaptı.

Uzun mesafeli ve kendi kalesine atılan goller: EURO 2024'te şu anda gol krallığında görünüşte 3 golle Gürcü futbolcu Mikautadze var. Ancak gerçek bambaşka. Şu anda gol krallığının zirvesinde 7 golle kendi kalesine atılan goller var. Birçoğu da komik gollerdi. Calafiori'nin istemeden atıtğı, Samet Akaydın'ın geri pasla attığı gibi. Şu anda Avrupa şampiyonalarında kendi kalesine atılan gol rekoru 11. Bu rekorun kırılması ise an meselesi. Öte yandan ceza sahası dışından atılan 14 gol ise gözlerimizin pasını sildi. Buradaki rekor ise 19 ve bu da kırılacak gibi görünüyor.

Gürcistan: Tarihlerinde ilk kez katıldıkları Avrupa futbol şampiyonasında gruptan yedeklerle çıkmış olsa da Portekiz'i yenerek çıkmayı başardılar. 1 puan bile alması beklenmeyen takım pozitif futboluyla da dikkat çekti. Tek talihsizlikleri ise turnuvanın en iyi takımı görünümündeki İspanya ile eşleşmeleri oldu. Mamardashvili gibi müthiş bir kalecileri ve Georges Mikautadze gibi bir golcüleri var. Resital veren Khvicha Kvaratskhelia'yı da eklerse Gürcistan'ın peri masalı bitmemiş olabilir.

Almanya: Ev sahibi ülke başta şüpheler olmasına rağmen turnuvada iyi perforormans gösteriyor. Onların ayakta kalması turnuvanın da cazibesini artırdı. Musiala izleyenleri büyülerken İsviçre karşısında ise oldukça zorlandılar.

Korkunç İngiltere'den Cristiano Ronaldo'nun öfke nöbetlerine EURO 2024'ün kazananları ve kaybedenleri - Resim : 1

KAYBEDENLER

İskoçya ve Steve Clarke: Kimilerine göre turnuvanın en iyi taraftarına sahiptiler ve turnuvanın en kötü takımını takip etmek zorundaydılar. Üç maçta sadece 17 şut atabilen İskoçya, grup aşamasında turnuva tarihinde en az şut atan takım oldu. Yenmeleri gereken maçta Macaristan karşısında ilk şutlarını 80. dakikada çektiler.

Luka Modric: İtalya karşısında gelen son dakika golüyle Hırvatistan turnuvaya veda ederken belki de Modric'i bir daha asla uluslararası turnuvalarda izleyemeyeceğiz. Bu vedasında en azında gruptan çıkmayı hak ediyordu

İngiltere: İngiltere grubunu lider bitirdi ama oynadıkları korkunç futbolla kendi taraftarları dahil herkesin nefretini kazandı. İzlenemez bir futbol ortaya koyan İngiltere'nin bu kadar kötü futbolla gruptan çıkması nasıl izah edilir bilemiyoruz.

Romelu Lukaku: Belçika favori olduğu gruptan ancak 4 puanla çıkarken futbol Romelu Lukaku'yu bırakmış gibi görünüyor. Belçika'nın tek sorunu olmasa da takımın en ucunda bu kadar etkisiz bir forvet takıma büyük zarar veriyor. Üç maçı da boş geçti. 6 şutta golü bulamadı. Belki Fransa karşısında bu şanssızlığını kırabilir ancak tarihin bize öğrettiği bir şey var: Maç ne kadar büyükse, Lukaku'nın performansı da o kadar kötü oluyor.

Ukrayna: 4 puanlı Ukrayna'nın liderle aynı puana sahip olmasına rağmen elenmesi yürek parçalayıcıydı. Bir yandan savaşla uğraşan bir ülke bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Cristiano Ronaldo: Dünya Kupası'nda yedek kulübesine mahkum edilen Cristinao Ronaldo, Roberto Martinez'le birlikte yeniden ilk 11'e döndü. Ancak bu dönüş Portekiz için pek de iyi olmamışa benziyor. 39 yaşındaki futbolcu 3 maçta da oynatıldı. Sadece 1 asist yapabildi. Kariyerinde ilk kez bu turnuvanın grup aşamasını gol atamadan tamamladı. Kendisi de hayal kırıklğına uğramış gibi görünüyordu.