İspanya'yı şampiyon yapan golü atan Bask futbolcu Oyarzabal hain ilan edildi!

Haber Merkezi
İspanya EURO 2024 futbol
İspanya'yı şampiyon yapan golü atan Bask futbolcu Oyarzabal hain ilan edildi!
Fotoğraf: DepoPhotos

İspanya'yı EURO 2024 şampiyonu yapan golü atan Bask futbolcu Mikel Oyarzabal, annesinin kasabasında hain ilan edildi.

Real Sociedad'lı futbolcu Mikel Oyarzabal, İngiltere'ye karşı attığı golle İspanya'da günün kahramanı olduğu ve EURO 2024 şampiyonluğunu getirdi.

Golü attıktan sonra kutlamasını da yapan Oyarzabal, "Ben işimi, yapmam gerekeni yaptım" derken annesinin kasabasında bu gole sevinmeyenler de var. Ellorio'ya bağlı Biscayan belediyesinde Oyarzabal ve İspanya milli takımında oynayan diğer Bask oyuncu Merino için bir pankart asıldı. Pankartta İspanyol bayrağının üzerine çarpı atılırken "İspanyol milli takımında oynamaya hayır" yazıldı. Pankartın altındaki duvara ise Oyarzabal ve Merino'nun isimleri ve Bask dilinde "hainler" yazıldı, yanına da üzeri çizilmiş bir gamalı haç sembolü konuldu.

İspanya'yı şampiyon yapan golü atan Bask futbolcu Oyarzabal hain ilan edildi! - Resim : 1

İspanya'daki Bask partisi EH Bildu'nun genel koordinatörü Arnaldo Otegi, bugün bir açıklama yaparak İspanya'nın zaferini kutlamayacağını, çünkü bu zaferin kendisini temsil etmediğini söyledi.

Otegi, "İspanya milli takımı benim takımım değil, bu marş benim marşım değil. Benim İspanyol karşıtı olduğumu söylüyorlar. Ben başka bir şey söylemek istiyorum. Bask oyuncular Bask milli takımında oynama imkanları olmadığı için İspanya milli takımında oynuyorlar, çünkü İspanya devleti bize kendi milli takımımızı kurmayı yasaklıyor" diye konuştu.