EURO 2024'ün en iyi futbolcusu seçilen Rodri için flaş çağrı: "Ballon d'Or'u alması gerekiyor"

EURO 2024 İspanya
EURO 2024'ün en iyi futbolcusu seçilen Rodri için flaş çağrı: "Ballon d'Or'u alması gerekiyor"
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024'te şampiyon olan İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis de la Fuente, Ballon d'Or' ödülünü Rodri'nin alması gerektiğini ve İspanyol ön liberonun şu anda dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu belirtti.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te kupayı kazanan takım İspanya oldu.

Turnuvada çıktığı 7 maçta 15 gol atarak tarihe geçen bir performans sergileyen 'Matadorlar' kupada 4. kez mutlu sona ulaşarak 'Avrupa Şampiyonası'nı en çok kazanan takım' unvanının sahibi oldu.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis de la Fuente turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, "Ballon d'Or'u Rodri'nin alması gerekiyor. Lütfen bu ödülü ona verin. O şu anda dünyanın en iyi oyuncusu" ifadelerini kullanarak çağrıda bulundu.

Etkili bir performans sergileyen Rodri, EURO 2024'ün en değerli oyuncusu ödülüne layık görülmüştü. 28 yaşındaki futbolcu İspanya'nın turnuvada çıktığı 7 maçın 6'sında ilk 11'de sahaya çıktı.

İspanyol yıldız sadece grupta oynanan son Arnavutluk maçını sarı kart cezası nedeniyle kaçırmıştı. Rodri, İspanya'nın Gürcistan'ı 4-1 yendiği maçta 1 de gol kaydetti.