Çekya Teknik Direktörü Ivan Hasek: "Portekiz'e karşı tek şansımız var"

AA
EURO 2024 Çekya Portekiz
Çekya Teknik Direktörü Ivan Hasek: "Portekiz'e karşı tek şansımız var"
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Futbol Takımı'yla EURO 2024'te aynı grupta bulunan Çekya'da teknik direktör Ivan Hasek, Portekiz ile çok zorlu bir maç oynayacaklarını söyledi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'nda yer alan Çekya'nın teknik direktörü Ivan Hasek, ilk maçta Portekiz'in yıldızlarına karşı takım oyunuyla galip gelmeye çalışacaklarını söyledi.

Almanya'nın Leipzig şehriyle aynı adı taşıyan statta düzenlenen basın toplantısına katılan Hasek, "Portekizli oyuncular dünya çapında çok ünlü ve popüler. Biz o kadar ünlü değiliz. Portekiz'in yıldızlarına karşı takım oyunu sergilememiz gerek. Başarılı olmak için tek şansımız bu. Topla oynamazsak, sadece defans yaparsak kazanma şansımız olmaz ve başımızı öne eğip sahayı terk ederiz" diye konuştu.

"FAVORİ DEĞİLİZ AMA KAZANMAK İSTİYORUZ"

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirten Hasek, "Portekiz takımına baktığınızda en iyi kulüplerde oynayan yıldız oyuncuların olduğunu görüyorsunuz. Portekiz, Avrupa Şampiyonası'nın en büyük favorilerinden biri. Bu maça favori olarak çıkmıyoruz ama kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun tarihin en iyi oyuncularından biri olduğunu kaydeden 60 yaşındaki teknik adam, "Ronaldo'ya karşı oynamanın hayatınızın geri kalanında hatırlayacağınız bir şey olduğu açık. Maçtan sonra birbirimize sadece Ronaldo'ya karşı oynadığımızı değil, Ronaldo'yu yendiğimizi söylememizi isterim. Bu, oyuncular için ömür boyu unutulmayacak bir hatıra olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Çekya ile Portekiz, EURO 2024 F Grubu'nda yarın TSİ 22.00'de Leipzig Stadı'nda karşılaşacak.