Carlo Ancelotti'nin dikkatine: Montella, vatandaşına Arda Güler'i nasıl oynatması gerektiğini gösterdi

Haber Merkezi
Milli Takım Vincenzo Montella Carlo Ancelotti Arda Güler EURO 2024 futbol
Carlo Ancelotti'nin dikkatine: Montella, vatandaşına Arda Güler'i nasıl oynatması gerektiğini gösterdi
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'daki Avrupa Şampiyonası, Arda Güler'in Real Madrid'le çıktığı 12 maçta şu ana kadar gösteremediği başka meziyetlerini de sergilemesine imkan tanıdı. Vincenzo Montella, Avusturya karşısında Real Madrid'in incisini Türkiye hücumlarında sahte dokuz olarak oynattı. 

Gürcistan'a karşı bu zaten maçın bir kısmı için geçici bir çözümdü, Çek Cumhuriyeti'ne karşı ise taktiksel bir kaynaktı, ancak Avusturya'ya karşı bu zaten üzerinde çalışılan bir değişkendi. Güler, 'ağır' Avusturyalı stoperleri geride bırakan hareketli, dinamik ve yetenekli bir forvet. Vücudu tam formda olmamasına rağmen  rakip stoperlerle karşılaşan Güler, darbe alma korkusu olmadan büyük bir özgüvenle oyandı.  Arda Güler'in birçok Avusturyalı oyuncu tarafından kovalandığı fotoğraf viral olurken Iniesta'nın Euro 2012'de İtalyanlarla çevrili ikonik fotoğrafıyla karşılaştırıldı.

Orta çıkan manzara Arda Güler'in Real Madrid'deki geleceği için de ilginç bir fırsat sundu. Ancelotti ve ekibi, Güler'in tüm yeteneklerinden faydalanmak için ustaca bir pozisyon icat eden İtalyan meslektaşının bu fikrinden faydalanabilir.