Jude Bellingham'ı Messi korkusu sardı ama asıl korkması gereken Rodri

Jude Bellingham Lionel Messi Lamine Yamal Arda Güler EURO 2024 Copa America 2024 Ballon d'Or
Jude Bellingham'ı Messi korkusu sardı ama asıl korkması gereken Rodri
Fotoğraf: DepoPhotos

Brezilya'nın elenmesinin ardından İngiltere ile EURO 2024'te finali gören Jude Bellingham, Ballon D'Or'un en büyük adayı haline geldi. Ancak finali İspanya kazanırsa işler değişebilir.

Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası yalnızca Avrupa şampiyonunu belirlemek kalmayacak aynı zamanda Ballon d'Or mücadelesinde de kilit bir rol oynayacak.

MLS'te Inter Miami formasını giyen Lionel Messi, Arjantin ile Copa America'yı kazanırsa Messi yeniden Altın Top ödülü için önemli bir aday haline gelecek.

An itibariyle ödül için favori gösterilen isim Jude Bellingham. Ancak İngiltere ile oynayacağı kötü bir final, kupanın kaybedilmesi halinde oyların yönü değişebilir.

Southgate'in adamları korkunç futbollarına rağmen bir şekilde finale gelmeyi başardı. Burada kimi zaman Bellingham kimi zaman Harry Kane belirleyici oldu.

Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi ve La Liga'yı kazanan Bellingham EURO 2024'ü de alırsa büyük ihtimalle Altın Top ödülünün de sahibi olur.

Ancak gerçekçi olalım İngiltere'in İspanya'yı yenmesi için ilahi bir güce ihtiyacı var. İspanya turnuvayı damgasını vurmuş durumda. İspanya'nın turnuvayı kazanması durumunda bir sürpriz olabilir Altın Top ödülü bir İspanyol oyuncuya gidebilir. Mesela Dani Carvajal ya da Rodri. Vincius kötü performansıyla Brezilya'nın elenmesiyle Altın Top ödüllerinde favroi olmaktan çıktı.

Rodri City ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanamasa da Premier Lig'i kazandı. Carvajal ise tıpkı Bellingham gibi La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nin kazandı ve kariyer sezonunu yaşıyor. Ancak genelde bu ödül bir sağ beke verilmiyor. Dani Olmo da adaylar arasında.

GOLDEN BOY İÇİN FAVORİ LAMINE YAMAL

Öte yandan Bellingham halen 21 yaş altında olduğu için geçen sene kazandığı Golden Boy ödülü için de aday. Ancak Lamine Yamal 6 yaşında yaptıklarıyla bu ödülü alacak gibi görünüyor. Belki de Arda Güler son düzlükte işleri değiştirerek Yamal'ın elinden bu ödülü alabilir ama Bellingham için artık çok geç.