Alman polisi alarmda: DEAŞ'ın Horasan kolunun EURO 2024'e olası saldırısından endişe ediliyor

Haber Merkezi
EURO 2024 Almanya Terör saldırısı
Alman polisi alarmda: DEAŞ'ın Horasan kolunun EURO 2024'e olası saldırısından endişe ediliyor
Reuters

Yarın başlayacak EURO 2024 öncesi Alman polisi alarma geçti.

Münih, Berlin, Köln, Dortmund, Hamburg, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Düsseldorf ve Leipzig'deki stadyumlarda düzenlenecek turnuva 14 Temmuz'da Berlin'de sona erecek.

Turnuvada olası tehditlere karşı olağanüstü önlemler alan Alman yetkililer, taraftarların gönül rahatlığıyla seyahat edebileceğini söylüyor.

Ancak BBC'nin İzleme Servisi, BBC Monitoring, DEAŞ yanlısı medya kuruluşlarında stadyumlara saldırı tehditleri olduğun utespit etti. Ancak bu tehditler, terör örgütünün platformları üzerinden yöneltilmedi.

Özellikle İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliama misilleme olarak saldırı yapılması çağrısında bulunan DEAŞ yanlısı yayın organlarının kışkırtmaları nedeniyle özellikle kalabalık olunan alanlarla ilgili olağanüstü önlemler alındı.

Moskova'da Crocus Belediye Salonu'na düzenlenen saldırıyı üstlenen DEAŞ'ın Horasan kolu, korkunç saldırıda 144 kişiyi katletmişti.

Öte yandan turnuvaya katılan Ukrayna milli takımı için de ekstra olağanüstü önlemler alındı.

Alman yetkililer saldırganların Polonya, Slovakya ve Balkanlar üzerinden ülkeye girebileceğinden endişeli. Ayrıca İsveç, Danimarka ve Fransa'daki radikalleşmiş topluluklardan da tehdit gelebileceği düşünülüyor. Bu yüzden Almanya yarından itibaren turnuvanın sonuna kadar tüm kara, demiryolu ve hava sınırlarında kontrolleri artıracak.