A Milli Takım fişi 90+4'te 'ÇEK'ti, son 16 biletini kaptı

HABER MERKEZİ
EURO 2024 A Milli Takım Çekya
A Milli Takım fişi 90+4'te 'ÇEK'ti, son 16 biletini kaptı
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'ndaki 3. ve son maçında Çekya'yı 90+4'te bulduğu golle 2-1 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı.

EURO 2024 F Grubu 3. ve son maçında A Milli Takım, Çekya ile karşı karşıya geldi.

Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 2. dakikasında Çekya, ilk tehlikeli atağı geliştirdi. Barak'ın pasına hareketlenen Provod'un ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.

18. dakikada Çekya gole yaklaştı. Coufal'ın uzun taç atışında Soucek, kafa vuruşuyla topu arka direğe gönderdi. Boş durumdaki Hranac'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

20. dakikada Çekya, 10 kişi kaldı. Orta saha mücadelesinde Salih Özcan'ın ayağına basan Barak, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

45. dakikada Çekya gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan David Jurasek'in vuruşunda, kaleci Mert Günok gole izin vermedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Ay-yıldızlılar, 2. yarıya baskılı başladı. 46. dakikada gelişen atakta Merih Demiral'ın ortasında Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşunda kaleci Stanek golü son anda önledi.

A Milli Takım'ın aradığı gol 51. dakikada geldi. İsmail Yüksek'in pasında sol çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yapan kaptan Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

Milliler, 64. dakikada gole bir kez daha gole çok yaklaştı. Barış Alper'in sağ kanattan ortasında Arda Güler şanssız bir an yaşadı ve pozisyondan yararlanamadı.

Çekya'nın bu gole cevabı ise 66'da geldi. Ceza sahası içerisindeki karambolde Tomas Soucek topu ağlarla buluşturdu ve maça denge getirdi.

Orkun'un pasında Cenk Tosun 90+4. dakikada ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşla tüm Türkiye'yi rahatlatan golü kaydetti.

A Milli Takım bu kritik öneme sahip maçtan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 6'ya çıkararak grubu. 2. sırada tamamladı.

Ay-yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya ile mücadele edecek.