2. Lig golcüsü Mikautadze EURO 2024'te daha önce Platini, Ronaldo ve Bale'in yaptığını yaptı!

Haber Merkezi
Gürcistan EURO 2024
2. Lig golcüsü Mikautadze EURO 2024'te daha önce Platini, Ronaldo ve Bale'in yaptığını yaptı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Gürcistan herkesi şaşırtarak ilk kez katıldığı EURO 2024'te Portekiz'i mağlup edip gruptan çıktı.

Son 16 turunda İspanya ile eşleşen Gürcistan ekibinin bu başarısında Fransa 2. ligine düşen Metz'in formasını giyen Georges Mikautadze'nin büyük katkısı bulunuyor.

23 yaşındaki Metz oyuncusu Gürcistan'ın gruptaki üç maçında da 1'er gol atmayı başararak Avrupa futbol şampiyonları tarihine geçti.

Portekiz karşısında penaltıdan attığı golle hem takımını bir üst tura çıkardı hem de daha önce sadece Platini, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale gibi isimlerin yapabildiğini gerçekleştirdi.

Tarihte onunla birlikte sadece 9 oyuncu şampiyonanın grup elemelerinde üç maçta da gol atabildi. Bu isimler Michel Platini, Alan Shearer, Hristo Stoichkov, Savo Milosevic, Milan Baros, Ruud van Nistelrooy, Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo.

Mikautadze ayrıca SSCB'den Viktor Ponedelnik, Bulgaristan'dan Hristo Stoichkov ve Galler'den Garet Bale'le birlikte Avrupa futbol şampiyonasındaki ilk turnuvasında üç grup maçında da gol atabilen 4. oyuncu olarak da tarih yazdı.

Öte yandan EURO 2024'te parlayan Mikautadze özellikle Fransa 1. Ligi'nin dev takımlarının dikkatini çekti. Monaco'nun oyuncuyla ilgilendiği öğrendi.

Mikautadze ayrıca attığı 3 golle şu anda turnuvada gol krallığında ilk sırada yer alıyor.