Murat KARATAŞ

Murat KARATAŞ

1972 yılında, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde tamamladı.

Mesleğe, 1994 yılında Ankara'nın Polatlı İlçesi'ndeki yerel bir televizyon kanalında başladı. 1996 yılında girdiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nden 2001 yılında mezun oldu.

Öğrenim hayatı boyunca Eskişehir'deki yerel medya kuruluşlarında yarı zamanlı olarak çalıştı. Diyarbakır'daki askerlik hizmetinden sonra İstanbul'da sırasıyla Birgün Gazetesi, TGRT Haber Televizyonu, TV8 ve Habertürk Televizyonu haber merkezlerinde görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliği yaptı.

Haber Global'de muhabir olarak görev yapmaktadır. Uzun süre Güneydoğu Anadolu, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki çatışma bölgelerinde görev yaptı. Musul'un DAEŞ tarafından işgalini ve sonrasında kenti kurtarmak için başlatılan harekâtı yerinde izledi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında sınır hattında görevliydi. Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Kararlılık Harekâtı sonrası kurulan üs bölgelerine giren ilk televizyon muhabiri oldu. Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriye ve Rus savaş uçaklarının Türk jetleri tarafından düşürülmesine bizzat tanıklık etti. Görüntüler uluslararası ajanslar tarafından dünyaya servis edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından farklı zamanlarda iki kez ödüle layık görüldü.

Kendi karasularında piyano çalıyor. Ortadoğu kültürüne ve özellikle de mutfağına hayran. Kitap okumayı seviyor ama "Büyük Medeniyet Savaşı"nı hala bitiremedi. Öğrenmeye devam ediyor.