Mücahit TOPÇU

Mücahit TOPÇU

1992 yılında Artvin'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nü onur derecesi ile bitirdi. Okul hayatı boyunca yerel kanallarda ve üniversite televizyonunda çalıştı.

2014 yılında +1 televizyonunda kısa süre çalıştıktan sonra, 2015 yılında TVNET'te çalışmaya başladı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Suriye, Irak sınırında ve sınır ötesinde haber takibinde bulundu. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı Operasyonları’nı yerinde takip etti.

2020 yılında CNN Türk'e transfer oldu. Yurt içinde birçok doğal afet ve krizde olay yerinden yayınlar yaptı. 2022'de Rusya - Ukrayna Savaşı’nda aylarca savaş bölgesinde kalıp birçok özel habere imza attı. Ne Oluyor ve CNN TÜRK Masası programlarında kısa süreli moderatörlükler yaptı. CNN Türk'te çalıştığı iki buçuk yılda, Cumhurbaşkanlığı Muhabiri olarak görev yapmanın yanı sıra kamu diplomasisi ve kültür sanat konuları ile ilgili çalışmalar yürüttü.

2022 Aralık ayında Haber Global kanalına transfer oldu. Haber Global'de İstihbarat Şefi - Haber Muhabiri olarak görevlendirildi. Mücahit Topçu, hem masada hem de sahada çalışmalarını sürdürüyor.