İlke CANPOLAT

İlke CANPOLAT

Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi İİBF İngilizce İktisat Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi'nde Avrupa Birliği Uzmanlık Programına katıldı.

İş hayatına risk danışmanı olarak başladı. Gazeteciliğe ilk adımını ise 2005 yılında CNBC-e'de attı. Mesleğin ilk yıllarında ekonomi muhabirliği görevini üstlendi. Türk ve yabancı iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle yayınlar gerçekleştirdi. CNBC-e'de "Yeşil Ekonomi" kuşağını sundu. 2010 yılında TRT-Türk'te Kahve Molası adlı günlük ekonomi programını hazırladı ve sunuculuğunu üstlendi. 2012 yılında 360 TV'de ekonomi departmanında Sunucu-Editör görevini üstlendi. Bloomberg HT için Enerji Rehberi isimli programı hazırlayıp sundu. TRT Türk'te yayımlanan "Küresel Bakış" adlı haber programında koordinatörlük görevini üstlendi.

Medya eğitimleri verdi, iş dünyası etkinliklerinde sunumlar gerçekleştirdi. 2014-2018 yılları arasında İktisadi Kalkınma Vakfı'nda Basın Danışmanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevlerini üstlenen İlke Canpolat, 2018 yılıyla beraber gazeteciliğe geri döndü ve kuruluş sürecinde yer aldığı Haber Global'de ekonomi departmanında Sunucu-Editör görevini üstlendi. 22 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tarım sektöründeki gelişmelerin, çiftçilerin sorunlarının, gıda sektöründe yaşananların, ulusal ve uluslararası gıda firmalarındaki son durumun konuşulduğu "Tarım Raporu" programını sundu.

Bir çocuk annesi olan Canpolat, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.