Yer Samsun! Elektrik şirketinde büyük fatura oyunu: "Üretilmeyen elektrik vatandaşa yansıtıldı" iddiası

Ekonomi haberleri samsun
Yer Samsun! Elektrik şirketinde büyük fatura oyunu: "Üretilmeyen elektrik vatandaşa yansıtıldı" iddiası

Samsun’da faaliyet gösteren Yeşilyurt elektrik üretim şirketinin Türkiye Elektrik Üretim ve İletim AŞ’nin yazılımlarını kırarak üretmediği elektriği kuruma satmış gibi gösterdiği iddia edildi.

Samsun’da faaliyet gösteren Yeşilyurt elektrik üretim şirketi, Türkiye Elektrik Üretim ve İletim A.Ş’nin bazı yazılımlarını kırarak (hack’leyerek), üretmediği elektriği kuruma satmış gibi gösterdi. Firmanın bu şekilde 210 milyon TL haksız kazanç elde ettiği ve bu tutarın vatandaşların faturalarına yansıtıldığı iddia edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Elektrik Piyasasını Düzenleme Kurulu (EPDK) yeni bir hesaplama yöntemi geliştirerek, devlete geri verilmesi gereken tutarı 3 kat azalttı” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlarımıza yaptığı çağrının ardından bize çok sayıda usulsüzlük iddiaları iletilmeye başladı. Bu kapsamda EPDK’nin çok ciddi bir usulsüzlüğü akladığını öğrendik. Türkiye’de zaten bir enerji buhranı yaşanıyor. Gelinen aşamada ortaya çıkan 210 milyon lira tutarındaki kamu zararı vatandaşa fatura edildi. Vatandaşlarımız zaten karakış öncesi kabaran enerji faturalarıyla boğuşurken, bir de çok açık bir şekilde belirlenen kamu zararının faturasını da ödemek zorunda bırakıldı.”

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Samsun ekonomi haberleri