Yeni KGF paketi aralık ayında duyurulacak

Ekonomi haberleri
Yeni KGF paketi aralık ayında duyurulacak

KGF paketi üzerinde çalışmalar devam ederken, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yeni paketin aralık ayı ortalarında açıklayacaklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, KOBİ’lerin kullanımına yönelik yeni KGF paketini aralık ayı ortalarında açıklayacaklarını söyledi.

İş yerlerinin kapandığına dair zaman zaman eleştiri aldıklarını belirten Gürcan, geçen yıl ocak-eylül döneminde kurulan şirket sayısı 81 bin 455 iken, bu sene 100 bin 945 şirketin kurulduğunu, kapanan şirket sayılarının ise her sene olağan seyrinde devam ettiğini söyledi.

Gürcan, 2003 yılında Türkiye’deki KOBİ sayısı 1,7 milyon iken, 2021 yılı itibarıyla iki katını aşarak 3,6 milyona yükseldiğini aktararak, KOBİ’ler tarafından 2003 yılında 5,2 milyon kişi, 2020 itibarıyla ise 11,5 milyon kişinin istihdam edildiğini dile getirdi.

KOBİ’lere ciddi destek sunduklarını vurgulayan Gürcan, ayrıca aralık ayı ortalarında KOBİ’lerin kullanımına yönelik yeni bir KGF paketi açıklayacaklarını söyledi.

Gürcan, Türkiye Ekonomi Modeli ile beraber işsizliğin ciddi şekilde azaldığını, yatırımların ve istihdamın arttığını net şekilde gördüklerini ifade ederek, salgın öncesine göre Türkiye’nin istihdam sayısını en çok artıran ülkelerden biri olduğunu, birincisinin İrlanda, ikincisinin ise Türkiye olduğunu bildirdi.

 

Kaynak: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz enflasyon döviz Kredi Garanti Fonu KGF