"Yarısı bizden" kampanyası nasıl olacak? TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan detayları anlattı

Ekonomi haberleri Konut

Konutta büyük dönüşüm yaşanacak. "Yarısı bizden" kampanyasıyla kentsel dönüşüme girecek evlerin maliyetinin yarısını devlet karşılayacak. Kampanya önce İstanbul'da başlayacak. Başvurular 26 Nisan ile 29 Mayıs günleri arasında E-devlet üzerinden yapılacak.

Haber Global muhabiri Pınar Demir'in haberine göre, İstanbul'da büyük dönüşüm için düğmeye basıldı.

"Yarısı bizden" kampanyasıyla, hasarlı binalarını yeniden yaptırmak isteyenlere finansal destek sağlanacak.

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan kampanyaya ilişkin "2+1 daire için 750 bin TL devlet desteği var. 3+1 daire için 900 bin TL devlet desteği var." diye konuştu.

İlk olarak İstanbul ile başlayan kampanya ardından 7 bölgede devam edecek.

Kampanyadaki sürece ilişkin Akdoğan, "Çevre Bakanlığı gittiğinde binayı incelediklerinde binaların depreme karşı dayanıklılığı ölçülecek. Burada bu ölçümlerde acil olan hızlı bir şekilde dönüşüme ihtiyaç duyan orta hasarlı olabilir hasar almış olabilir. Konutlara daha öncelik verilecek tabi ki." ifadelerini kullandı.

Binanın yapım maliyetinin yarısını devletin ödeyeceğini belirten Akdoğan, "Kalan tutarlar için yüzde 10 peşinat alınacak. Ve 10 yıl vade yapılacak. 2+1'ler için 5.625 TL. 3+1'ler için ise 6.750 TL bir kredi ödemesiyle 120 ay boyunca bu kentsel dönüşüm tamamlanmış olacak." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

konut yarısı bizden kampanyası