Xiaomi, Apple'ı geçti!

Xiaomi, Apple'ı geçti!

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 2021 yılı ikinci çeyrek verilerine göre akıllı telefon pazarında Apple'ı geçerek ikinci sıraya yerleşti. Yıllık yüzde 83 büyüyen Xiaomi, Pazar lideri Samsung'un ardından ikinci sırada bulunuyor

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 2021 yılı ikinci çeyrek verilerine göre akıllı telefon pazarında Apple'ı geçerek ikinci sıraya yerleşti. Yıllık yüzde 83 büyüyen Xiaomi, Pazar lideri Samsung'un ardından ikinci sırada bulunuyor.

Dünyanın en çetin geçen rekabet olan akıllı telefon pazarı iyice kızıştı. Canalys'in açıkladığı 2021 yılı 2. çeyrek raporundaki rakamlara göre Xiaomi, Apple'ı geçerek akıllı telefon pazarında en büyük 2. üretici konumuna geldi. 

Pazar lideri Samsung yüzde 19 ile liderliği korurken, Xiaomi yüzde 17 ile ikinci sıraya yerleşti. Apple ise yüzde 14 ile üçüncü sırada yer aldı. 4. ve 5. sırayı ise yine Çinli markalar Oppo ve Vivo aldı.

Raporda yer alan büyüme oranlarında ise Xiaomi yüzde 83 yıllık büyüme ile lider konumunda bulunuyor. Oppo yüzde 28 ile ikinci, Vivo ise yüzde 27 ile üçüncü oldu.

Raporla ilgili açıklama yapan Canalys Araştırma Müdürü Ben Stanton, "Xiaomi denizaşırı işini hızla büyütüyor. Örneğin, sevkiyatları Latin Amerika'da yüzde 300, Afrika'da yüzde 150 ve Batı Avrupa'da yüzde 50'den fazla arttı. Xiaomi, Samsung’u yerinden etmeye odaklanmış durumda” dedi. Stantoni, Xiaomi'nin avantajının Apple'dan yüzde 75 daha ucuza satılması olduğunu ifade etti. 

Kaynak: Haber Global TV

Xiaomi apple akıllı telefon