Warren Buffett'ın ilk çeyrek zararı: 50 milyar dolar!

Warren Buffett'ın ilk çeyrek zararı: 50 milyar dolar!

Amerikalı efsane yatırımcı ve dünyanın en zenginlerinden Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in ilk çeyrek zararı, 50 milyar dolar oldu. Warren Buffett, koronavirüsün ABD ekonomisini durduramayacağını belirtiyor.

Amerikalı efsane yatırımcı ve dünyanın en zenginlerinden Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in ilk çeyrek zararı 50 milyar dolar oldu. Warren Buffett koronavirüsün ABD ekonomisini durduramayacağını belirtiyor.

S&P 500 endeksi ilk 3 ayda yüzde 20 düştü fakat American Express, Bank of America, Wells Fargo ve dört havayolu - American, Delta, Southwest ve United şirketinin hisseleri endeksten daha sert düştü. Buffett, şirketlerinin bazılarının(Perakende) koronavirüs salgınıyla faaliyetlerini artırdığını da belirtti. 

TÜM HAVAYOLU HİSSELERİNİ SATTI

Warren Buffett, analist ve yatırımcılarla yaptığı telekonferansta koronavirüs salgını esnasında salgın nedeniyle tüm havayolu hisselerini sattığını açıkladı. Havayolu hisselerinde 4 milyar doların üzerinde pozisyonu bulunuyordu. Bu pozisyonlar United, American, Southwest ve Delta Airlines idi. Buffett, Dünyanın artık havayolu şirketleri için değiştiğini belirterek "umarım en kısa zamanda toparlarlar" dedi. 

Buffett, koronavirüsün ABD'yi durduramayacağını belirtiyor. "Buna II. Dünya Savaşı'nda da ikna oldum, Küba Füze Krizi zamanında da... Amerikan rüyası her zaman galip geliyor," diyor. 

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.8 daraldı. ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan işsizlik maaşı başvurusu verilerine göre işsiz sayısı 30 milyona yükseldi. 

warren buffett