Warren Buffett'i kandıran çift tutuklandı

Warren Buffett'i kandıran çift tutuklandı

Aralarında Warren Buffett'in şirketi Berkshire Hathaway Inc'inde aralarında olduğu bir düzine şirketi 1 milyar dolar dolandıran şirketin kurucuları olan çift Jeff Carpoof ve Paulette Carpoof tutuklandı.

Kaliforniya merkezli güneş enerjisi şirketi DC Solar'ın karı koca sahipleri Jeff Carpoff ve Paulette Carpoff piyasayı 1 milyar dolar dolandırmakla suçlu bulunarak tutuklandı. Savcılar, Dc Solar'ın eski yatırımcıların parasını ödemek için yeni gelen yatırımcılardan para aldığını ve bunun da ponzi şeması benzeri bir sistem olduğunu belirtti.

DC Solar, spor etkinlikleri ve müzik festivalleri için mobil güneş jeneratörleri üretti. Savcılar, Dc Solar'ın kullanımda 17 bin adet panel olduğunu söylediğini fakat bunun sadece bir kısmını ürettiğini ve kiraladığını söylüyor. "Yatırımcılardan yanıltıcı bilgilerle para toplanıyordu" diyor savcı.

Carpoof çiftinin, toplanan paralarla Karayiplerde, Las Vegas'ta pahalı gayrimenkuller ve 150'den fazla lüks arabanın sahibi olduğu belirtiliyor. Bu arabalardan biri aktör Burt Reynolds'un 1978 Pontiac Firebird'i.

Carpoof çifti, sahtekarlığı gizlemek için yanlış finansal tablolar ve kira sözleşmeleri kullandı. Jeff Carpoof 30 yıl, eşi Paullette Carpoof ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

WARREN BUFFETT'DA YATIRIMCILARDAN BİRİYDİ

Warren Buffett'in şirketi Berkshire Hathaway Inc. geçtiğimiz yıl DC Solar'a 340 milyon dolar yatırım yapmıştı. Yatırdıkları para ponzi dolandırıcılığına kurban giden şirket konuyla ilgili açıklama yapmadı. 

warren buffett yatırım