Walmart yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Ekonomi haberleri
Walmart yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Yüksek enflasyon nedeniyle değişen tüketicilerin değişen para harcama eğilimlerinden etkilenen Walmart 200 kurumsal çalışanı işten çıkardı

Yüksek enflasyon nedeniyle tüketicilerin değişen para harcama eğilimlerinden etkilenen Walmart 200 beyaz yakalı çalışanı işten çıkardı.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Walmart yeniden yapılandırmaya gidiyor. Bu kapsamda beyaz yakalı 200 kişiyi işten çıkardı. Walmart'ın yaptığı açıklamada şirket yapısının güncellendikçe bazı pozisyonların kapatıldığı ancak yaptıkları yatırımlarla yeni pozisyonların türediği ifade edildi.

Yüksek enflasyon tüketicilerin harcama eğilimlerini değiştirdi. Tüketiciler gıda ve yakıt gibi birincil harcama kalemlerini artırarak giyim ve diğer harcamalarını kısmaya başladı. Bu da Walmart için daha kârlı olan diğer ürünleri daha az satarak kârını baskılamasına neden oldu. 

Walmart 31 ocak rakamlarına göre, 1.7 milyonu ABD'de olmak üzere toplam da 2.3 milyon kişiyi istihdam ediyor. 

Bazı perakendeciler, gıda ve yakıta kayan harcamaların gelirlerini baskılayacağı konusunda uyarıda bulundu. Best Buy mağazaları geçtiğimiz ay tüketicilerin elektronik eşyalara yaptıkları harcamaları azalttığını söyleyerek kâr uyarısı yaptı. Target ise stoklarındaki artışa dikkat çekti. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Walmart süper market