Vatandaşlar aldı, şirketler sattı

abd doları Ekonomi haberleri
Vatandaşlar aldı, şirketler sattı

Hem BDDK hem de TCMB'nin yaptığı uyarı ve düzenlemeler haftalık döviz rakamlarında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta vatandaşlar döviz alırken, şirketler sattı. Şirketler 2 milyar dolardan fazla döviz azalttı

Hem BDDK hem de TCMB'nin yaptığı uyarı ve düzenlemeler haftalık döviz rakamlarında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta vatandaşlar döviz alırken, şirketler sattı. Şirketler 2 milyar dolardan fazla döviz azalttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 213 milyar 983 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 28 Ekim ile sona eren haftada 212 milyar 791 milyon dolara geldi.

Gerçek kişilerin döviz mevduatları bir önceki haftaya göre 425,10 milyon dolar artarak 126 milyar 807,20 milyon dolar, tüzel kişilerin döviz mevduatı 1 milyar 617,40 milyon dolar azalarak 85 milyar 983,80 milyon dolar oldu.

BDDK, şirketlerin kredi kullanımı için döviz mevduatı azaltımına gitmelerini istemişti. BDDK, ayrıca şirketlerin belli bir TL mevduat oranları tutturmalarını istemişti. 

Bu iki hedef tüzel kişilerin yani şirket, vakıf, toplulukların döviz mevduatlarını azaltmasını sağlamış görünüyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dövize endeksli TL mevduat mevduat TL mevduat dolar euro