Ünlü Fransız ekonomist Daniel Cohen hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti Ekonomi haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler
Ünlü Fransız ekonomist Daniel Cohen hayatını kaybetti
Fotoğraf: Reuters

Dünyaca ünlü Fransız ekonomist Daniel Cohen 70 yaşında hayatını kaybetti. Devlet borçları konusunda uzmanlaşan Cohen, akademik dünyada da ikonik bir kişilikti.

Devlet borçları konusunda uzman olan ve akademik dünyanın en önemli figürlerinden biri olan Daniel Cohen, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Birçok makalenin yazarı olan Daniel Cohen, 1953 yılında Tunus'ta doğmuştu. Devlet borçları konusunda uzmanlaşan Cohen, özellikle ekonomik araştırmalar için uluslararası kabul görmüş bir üniversite merkezi olan Paris School of Economics'in başkanıydı.

Eşitsizlikler, kapitalizmin mutasyonları ve krizleri ile bunların toplum, iş veya birey üzerindeki etkileri üzerine yaptığı analizleriyle tanınan Cohen, 2022'de yayınlanan son eseri "Homo numericus: The Coming 'Civilization'da ekonomiye soldan bir bakış atmıştı.

Aynı zamanda köşe yazarı olan ve Le Monde'da yazan Cohen, gazetenin denetim kurula üyesiydi. Modern Zamanlarımız ve Yeni Zamanların (Kayıp) Peygamberi Homo Economics eserleriyle ülkesinde 2 kez Ekonomi Kitap Ödülü kazandı.

İspanya'yı vuran mali kriz patlak verdiğinde İspanya gibi borç nedeniyle piyasa baskısı yaşayan ülkelerdeki sert uyum politikalarına karşı çıkmıştı.

Bir idealist olan Cohen tüm unvanlarından önce bir öğretmendi ve büyük bir entelektüeldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron onun için "Samimi bir hümanisti kaybettik" yorumunda bulundu.

Cohen, 2012 Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde François Hollande'yi, 2017'de ise Benoit Hamon'u desteklemişti.

Kaynak: Haber Global TV

Fransa ekonomi hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler ekonomi haberleri