Ucuz ürün bakkala giriyor! Tarım Kredi'nin bakkal projesi başlıyor!

Ekonomi haberleri
Ucuz ürün bakkala giriyor! Tarım Kredi'nin bakkal projesi başlıyor!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bakkallarla yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. Tarım Kredi Market bünyesinde gerçekleşecek işbirliğiyle, küçük esnafa sermaye desteği sağlanması ve satış noktalarının arttırılması hedefleniyor.

Tarım Kredi Kooperatif Market’te yıl sonu itibarıyla, kuruluş yıldönümüne atıfta bulunularak, bin 863 yeni satış noktası açmayı hedeflediklerini söyleyen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bu anlamda ‘Bakkal Projesi’ni hayata geçireceğiz. İş ortakları bulacağız. Bir anlaşma yapacağız ve marketin ya da bakkalın belli bir bölümü bizim ürünlere tahsis edilecek, ürünlerin fiyatı market fiyatlarıyla aynı olacak. Böylece satış noktasını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece küçük esnafa da sermaye desteği sağlarken, ciromuzu da katlayacağız. Kasım itibarıyla ilk adımı Konya, Ankara ve Mersin’de atıyoruz” dedi. 

10 MİLYON TON

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sanıldığının aksine kamu kurumu olmadığını ve kamuya ait herhangi bir varlık veya özkaynak kullanmadığını söyleyen Aydın, “1581 sayılı Kooperatifler Yasası herkesi bağladığı gibi bizi de bağlıyor. Çalışanlarımız da kamu personeli değil. Tarım Kredi’de yönetim tamamen seçimle geliyor. Tarım Kredi Grubu altında, satış kanalını yürüttüğümüz bin 615 kooperatif, 17 bölge birliği ve 204 hizmet bürosundan oluşan Merkez Birliği ve üretim kanalını yürüttüğümüz ve 18 şirketten oluşan Tarım Kredi Holding yer alıyor. Yılsonunda İSO 500’deki şirket sayımızı 5’e çıkaracağız; bunlar Gübretaş, Tarım Kredi Birlik, Tarım Kredi Yem, Tarım Kredi Süt ve Tarım Kredi Yağ. Hacim olarak yılda 10 milyon tonluk ticaret yapıyoruz. İstihdamın tartışıldığı dönemde 2022 yılında, her gün, tatil günleri de dahil, yeni 11 istihdam sağladık. Özkaynağımız 18 milyar TL. Bugünkü değerle değerlemek istesek en azından üçle çarpmamız lazım yani yaklaşık 60 milyar TL’lik özkaynağımız olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. 

MARKETE 750 MİLYON TL YATIRACAK

Toplantıda verilen bilgilere göre kurumun halihazırda bin 300 satış noktası, 6 fabrikası, 40 deposu ve 7 bin 939 çalışanı bulunuyor. Aydın, bu kapsamda hedefleri ile ilgili, “Yılsonunda satış noktası sayısını bin 863’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu bizim kuruluş yılımız aynı zamanda. Geçen yıl 5,2 milyar TL olan ciromuzun bu yıl 12,3 milyar TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Çalışan sayısında da yılsonunda 10 binli rakamlara geliriz. Ancak burada önemli bir projemiz daha var. Bin 300 satış noktasını hızlı artırmak çok zor. Onun için arayışlara girdik. O arayışlardan biri de bakkal projesi.

İş ortakları, partnerler ile anlaşma yapacağız, marketinin bir bölümünü bize tahsis edecek. Bizim sattığımız fiyatlar ile satacak biz de ona iskonto uygulayacağız. Bu şekilde yılsonu ya da 2023’ün ilk çeyreğinde satış noktası sayımızı 2 bin 500-3 bin rakamlarına çıkarmayı hedefliyoruz.Kasım ayı itibari ile Konya, Ankara ve Mersin’i pilot bölge seçtik. Ordan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacağız.” Şirket bu kapsamda 750 milyon TL yatırım planlıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

tarım kredi ekonomi haberleri