TÜSİAD Başkanı Turan'dan asgari ücret açıklaması

Ekonomi haberleri

Asgari ücret'in açıklanmasına az bir zaman kala iş dünyasından asgari ücret açıklamaları gelmeye devam ediyor. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan "İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda." açıklamasını yaptı

Asgari ücret'in açıklanmasına az bir zaman kala iş dünyasından asgari ücret açıklamaları gelmeye devam ediyor. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan "İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda." açıklamasını yaptı.

BloombergHT'de katıldığı bir programda konuşan Orhan Turan asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turan "Enflasyonun üzerinde, refah payı olan bir asgari ücret artışı olabilir. İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda.” ifadelerini kullandı.

Turan, Türkiye’deki istihdam piyasasına ilişkin yaptığı yorumda, katma değerli üretim yapılabilmesi için ara eleman sorununun çözülmesi ve bu konuda bir ulusal stratejinin oluşturulması gerektiğini önerdi. Nitelikli insan kaynağı olan şirketlerin ileride daha rekabetçi olacağını belirten Turan, “Bugün en önemli şey nitelikli insan kaynağı. Nitelikli insan kaynağını kaybetmeyip, onları Türkiye’ye çekmemiz gerek.” dedi.

Ucuz iş gücü stratejinin uygulanması hakkında değerlendirmede bulunan Turan, “Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceğini düşünmüyorum. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun stratejisiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücüyle ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir hale getiremiyorsunuz.” dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Orhan Turan tüsiad