Türkiye’nin ilk buğday hasadı başladı! Rekoltede beklenti büyük
Birçok ürünün hammaddesi olan ve stratejik öneme sahip buğdayın, Adana’da hasadı başladı. Çiftçiler, buğdayın alım fiyatının açıklanmasını beklerken rekoltenin geçen yıla oranla yüksek olmasının beklendiği ifade edildi.
Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden Adana’da buğdayda hasat başladı. Birçok ürünün hammaddesi olan ve Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle stratejik öneme sahip buğday için biçerdöverler Çukurova’daki tarlalarda çalışmaya başladı.
Türkiye’nin ilk buğday hasadının yapıldığı ve ihtiyacın yaklaşık yüzde 4'ünü karşılayan Adana’da kıyı şeridi dışındaki bölgelerde üretim yapan çiftçiler ise ürünlerinin olgunlaşmasını bekliyor.
“Fiyatlar en az 10 lira olmalı”
Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Türkiye’nin ilk turfanda buğday hasadı Adana’da başladı.