Turkcell hisselerinde varlık fonu sıçrayışı!

Turkcell hisselerinde varlık fonu sıçrayışı!

Türkiye Varlık Fonu'nun TeliaSonera'nın 530 milyon dolarlık hisselerini almasının ardından Çukurova Holding'in hisselerini de alması Turkcell'de çoğunluğu ele geçirmesini sağladı. Turkcell hisseleri bu gelişmeyle yüzde 9,96 yükselerek tavan oldu!

Türkiye Varlık Fonu'nun TeliaSonera'nın 530 milyon dolarlık hisselerini alması sonrasında Çukurova Holding'inde hisselerini alması ve Turkcell'de çoğunluğu ele geçirmesi Turkcell hisselerini sıçrattı! Turkcell hisseleri yüzde 9,96 değer kazandı ve tavan oldu. Turkcell hisseleri 16,23'den işlem görüyor.

Turkcell'in çoğunluğunu ele geçiren TVF, toplam yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15'lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki 9 üyeden 5'ini belirleyebilecek ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı olacak.

Turkcell hisselerinde varlık fonu sıçrayışı! - Resim : 1

- Telia, Turkcell'deki yüzde 24,02'lik dolaylı hisselerinin tamamını 530 milyon dolar karşılığında satarak Turkcell'den çıkış yapacak.

- LetterOne, şirketteki payını toplamda yüzde 24,8'e çıkararak en büyük azınlık hissedar haline gelecek.

- Turkcell Holding ortak girişimi sona erecek. Çukurova Holding ise dolaylı hisselerini satarak Turkcell'den çıkış yapacak.

- Yönetim kurulundaki 4 üye TVF imtiyazı olmaksızın seçebilecek ve bu sayede azınlık hissedarlar daha fazla güç kazanacak.

Türkiye Varlık Fonu, yaptığı açıklamada Turkcell'in mevcut temettü politikasının sürdürüleceğini belirtti. 

Turkcell Varlık Fonu