Türk-İş'ten TİM'e 'asgari ücret' yanıtı: Herkes yerini bilecek, o kendine işçi değil, köle arıyor

Ekonomi haberleri TÜRK-İŞ

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin asgari ücret çıkışına sert yanıt vererek, "Herkes kendini yerini bilecek... İhracat yapamayız tehdidi savuruyorsa, o kendine işçi değil, köle arıyor demektir" dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücrete ilişkin basın toplantısında soruları yanıtladı.

Kavlak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin "Asgari ücrette 2023 yılında eğer ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşılaşırsa rekabetçiliğimizi çok daha fazla kaybederiz. 2023 yılında ortaya koyduğumuz 275 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalama şansımız kalmaz" sözlerine ilişkin soruyu yanıtladı.

"O KENDİNE KÖLE ARIYOR"

Gültepe'nin sözlerine sert yanıt veren Kavlak, "Bugün asgari ücret 400-500 dolar olursa, ihracat yapamayız tehdidi savuruyorsa, o kendine işçi değil, köle arıyor demektir" ifadelerini kullandı.

Kavlak, şunları söyledi:

"Biz çalışma hayatının bileşenleri olarak, işverenleri elmanın bir yarısı, çalışanları bir yarısı görüyoruz. Türkiye ihracatta bu rakamlara ulaştıysa işçilerin büyük payı var. İhracatçılar ayrı konuşuyor, herkes kendini yerini bilecek. Onlar bugün ihracat şampiyonu oldularsa bu işletmelerde çalışan emekçiler sayesinde olmuştur. Bugün asgari ücret 400-500 dolar olursa, ihracat yapamayız tehdidi savuruyorsa, o kendine işçi değil, köle arıyor demektir."

Kaynak: Haber Global TV

Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak TİM Başkanı Mustafa Gültepe Asgari ücret