Trump'ın tehditleri sonrası dolar yükselişe geçti

Trump'ın tehditleri sonrası dolar yükselişe geçti

Güne 5.70 seviyesinde başlayan dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit dolu açıklamalarının ardından 5.80 seviyesini aştı.

Güne 5.71 seviyelerinden başlayan dolar Türkiye'nin Suriye operasyonuna yönelik gelişmelerin etkisiyle yükselişe geçti. Son olarak ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Suriye'nin kuzeyinde limitleri aşan bir şey yapması halinde, Türkiye ekonomisini tamamen yok edip ortadan kaldıracağı' ifadelerini kullandı. Bu tehdidin ardından dolar yükselişe geçerek 5.80'i aştı. Dolar kuru saat 23.00 itibariyle 5.84'ten işlem görüyor.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme planına ilişkin kritik açıklamalarda bulunmuştu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" demişti. 

ABD Başkanı Donald Trump dolar dolar ne kadar