TOKİ sosyal konut projesinde flaş gelişme: 4 ilde fiyatlar arttı!

TOKİ
TOKİ sosyal konut projesinde flaş gelişme: 4 ilde fiyatlar arttı!

Merakla beklenen ve geçtiğimiz günlerde duyurulan TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde flaş bir değişiklik yapıldı. Yüzyılın en büyük projelerinden kabul edilen ve dar gelirliyi ev sahibi yapmayı planlayan projede 4 ilde fiyatlar arttı. Öte yandan yeni il ve ilçeler de listeye eklendi.

TOKİ'nin Sosyal Konut Projesi'nde sürpriz bir değişiklik yapıldı. En son verilere göre şu ana kadar 1,7 milyon kişinin başvuru yaptığı projeye İstanbul için 18 bin lira, diğer iller için ise 16 bin lira hane halkı geliri olan herkesin başvurabileceği daha önceden açıklanmıştı.

İlk açıklanan listede bazı illerin olmadığı dikkat çekmişti. TOKİ o listeyi günclleyerek yeni illeri ve ilçeleri listeye dahil etti. 

240 ay vadeyle uygun fiyatlarla edinilecek konutlar kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek konutlarda sosyal donatı alanları da yer alıyor.

TOKİ'nin eklemelerinin ardından 250 bin konut sayısı 253 bin 692'ye yükseldi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE EN DÜŞÜK FİYATLARI YÜKSELEN 4 İL

Öte yandan Hürriyet'in haberine göre TOKİ; İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'lerin en düşük fiyatın 950 bin lira olacağını duyurdu. Bu illerde 3+1 için aylık taksit 3 bin 562 lira olacak.

Yine İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da 2+1 evlerde en düşük 679 bin lira olacak.

Kaynak: Diğer

TOKİ TOKİ sosyal konut projesi