TOGG kredisi veren bankalar listesi ve faiz oranları! TOGG taksitle alınabilecek mi kredi verilecek mi? TOGG kredisi nasıl alınacak ? İşte merak edilenler...

Togg son dakika

Yerli otomobil Togg'un fiyatının açıklanmasının ardından kredi imkanının olup olmadığı merak edilip araştırılıyor. Peki, TOGG taksitler alınacak mı? TOGG kredisi nasıl alınacak alınabilecek mi? Şartları ve vadeleri neler? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un uzun süredir beklenen satış fiyatı belli oldu. Peki: Togg fiyatı ne kadar? Togg kaç paradan satılacak? Togg kaç para? Togg kredi imkanları neler? 'TOGG kredisi verilecek mi, veren bankalar hangileri, taksitle alınır mı, kredisi nasıl alınacak, faizsiz mi?' şeklindeki sorular gündemde sıkça araştırılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobil Togg'un yollara çıkacağı tarih hakkında ' Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak.' ifadelerini kullanmıştı. TOGG kredisi ile ilgili de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama yapılmıştı. İşte merak edilen detaylar...

togg kredi

TOGG NE KADAR?

Yerli ve milli otomobil Togg'un satış süreci bu hafta başlayacak. Otomobilin liste fiyatı ise belli oldu. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg T10X modeli 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

TOGG KREDİ İMKANI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında, ''Kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek.'' dedi

TOGG'A ÖZEL DÜŞÜK MALİYETLİ FİNANSMAN

Fiyat belirleme sürecinin ardından kamu bankaları devreye girecek. Togg'a özel düşük maliyetli finansman sağlanacak.

Togg'un Bursa Gemlik'teki üretim üssünde 29 Ekim'de seri üretim başlamıştı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin otomobil üretilecek. Hedef, 2030'a kadar 1 milyon aracı teslim etmek.

ŞARJ İSTASYONU HAMLESİ

Türkiye'nin otomobili kesintisiz sürüş deneyimi yaşatacak. Togg'un yerli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun ülke geneline yayılması için kritik bir hamle yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Uygun alanlar Togg'a bildirilecek. Togg, istasyon ağını oluşturacak şekilde uygun yerleri değerlendirecek.

Şarj istasyonları için yeterli elektrik altyapısı da bir diğer koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

TOGG KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOGG'a rahat ulaşılması için talimat verdiğini söyleyen Nebati, "Bakanlığımız çalışma başlattı. Kamu bankalarıyla görüştük. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir" dedi.

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

Bulunduğu SUV segmentinin en uzun aks mesafesine sahip elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de büyük beğeni topluyor.

200 beygirlik ve 400 beygirlik iki versiyon sunan C-SUV modelinde arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu ve tek motorlu olacak şekilde farklı opsiyonlar mevcut bulunuyor. Pil paketleri de içeriğine göre değişecek olan araç, iki farklı menzil seçeneği (300-500 km) ile sessiz, keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş sunacak.

Kaynak: Haber Global TV

Yerli otomobil TOGG togg kredisi TOGG fiyatı togg web sitesi togg fiyatı ne kadar togg menzili kaç km togg kaç km gidiyor togg resmi sitesi togg iç dizayn togg ötv oranı